Sprogimas

Keičiasi planai dėl vidutinio greičio matuoklių: pažeidimų tūkstančiai, bet vairuotojai kol kas gali būti ramūs

 

25 ruožuose įrengti vidutinio greičio matuokliai jau kaupia informaciją apie lietuvių vairavimo įpročius, tačiau baudos pažeidėjams artimiausiu metu dar nebus skiriamos.

Anksčiau planuota, kad sistema pradės veikti kovo mėnesį, tačiau dabar paaiškėjo, kad jos veikimo pradžią teks atidėti. Naujieji greičio matuokliai bus įjungti ne anksčiau nei balandį.

Užstrigo teisinės procedūros

Kaip lrytas.lt informavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) ryšių su žiniasklaida specialistas Laurynas Slapšys, vidutinio greičio matavimo sistemų paleidimo pradžia nukelta iki antrojo šių metų ketvirčio.

Tai reiškia, kad sektoriniai matuokliai duomenis administracinių nusižengimų registrui pradės siųsti balandžio mėnesį arba šiek tiek vėliau. Tiksli data, kada tai įvyks, kol kas neskelbiama.

„Šiuo metu sistema veikia ir kaupia visų transporto priemonių statistinius duomenis sistemos viduje.

Tačiau asmenys, viršijantys vidutinį važiavimo greitį ruože, nebus baudžiami, kol neatliktos visos metrologinio įteisinimo procedūros“, – patvirtino jis.

Užfiksavo neįtikėtiną kiekį pažeidėjų

Kad sistema veikia taip, kaip buvo numatyta, vairuotojai sužinos pagal sustatytus kelio ženklus. Kol kas jų nėra nė viename iš stebimų ruožų.

LAKD atstovai kiek anksčiau skelbė, kad per tris mėnesius kameros užfiksavo maždaug 3 mln. transporto priemonių, iš kurių 520 tūkst. viršijo greitį.

Tai reiškia, kad nežinodamas, jog buvo stebimas, greitį viršijo net kas šeštas vairuotojas.

Vien per lapkričio mėnesį užfiksuota apie 220 tūkst. greičio viršijimo atvejų.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode