Sprogimas

Tolerancijos žmogumi išrinktas dramaturgas M. Ivaškevičius

 

Sugiharos fondas „Diplomatai už gyvybę“ 2017 metų Tolerancijos žmogumi išrinko rašytoją Marių Ivaškevičių, penktadienį pranešė Vytauto Didžiojo universitetas (VDU).

Tradicinis apdovanojimas laureatui bus įteiktas sekmadienį Kaune, VDU.

Tolerancijos žmogumi skelbiamas asmuo, savo veiksmais, viešu pavyzdžiu arba atviru žodžiu stojęs prieš ksenofobijos ir antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakęs prieš radikalizmo apraiškas bei prietarus politiniame – visuomeniniame Lietuvos gyvenime. 

Nominaciją savo vardu skelbia Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę“ valdyba, atsižvelgdama į visuomeninės ekspertų komisijos siūlymus.

Chiune Sugihara (Čijunė Sugiharos) yra Japonijos diplomatas, dirbęs šalies konsulu Lietuvoje ir 1939–1940 metais išdavęs bent 2 tūkst. vizų. Jos leido žydams pabėgti nuo nacių.

Sekmadienį pirmą kartą bus įteikta ir užpernai mirusio filosofo Leonido Donskio vardo premija.

Ji teikiama už ilgametes pastangas stiprinti pilietinį sąmoningumą, pakantą ir toleranciją, taip pat už žmogaus teisių gynimą, dialogo mezgimą ir palaikymą tarp skirtingai mąstančių, už pamokas ir pastangas kalbėti be pykčio ir šališkumo, už kitokios nuomonės išklausymą ir jos gerbimą, už nuolatinį priminimą, jog lavinimasis ir apšvieta yra nuolat mus lydintys reiškiniai, stiprinantys abipusį supratimą ir empatiją.

Pirmoji Leonido Donskio premija skirta istorikui profesoriui Sauliui Sužiedėliui.

Vilnius, vasario 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode