Parama dėkojame




Sprogimas

„Lietuvos geležinkeliai“ pradeda Rengės geležinkelio ruožo atstatymą

 

Valstybės valdoma geležinkelių bendrovė AB „Lietuvos geležinkeliai“ skelbia pradedanti Rengės geležinkelio ruožo atstatymo darbus.

Ruožą iš Mažeikių į Rengę Latvijoje, pagal su Europos Komisija suderintą veiksmų planą, ketinama atstatyti iki 2019 m. pabaigos. „Lietuvos geležinkeliai“ jau paskelbė remonto darbų konkursus, į kuriuos įtraukti ir Rengės sutvarkymo darbai.

Anksčiau skaičiuota, kad 19 km ilgio ruožo atstatymas „Lietuvos geležinkeliams“ kainuotų apie 20 mln. Eur. Tačiau išsamiai įvertinus visas galimybes, Rengės ruožą planuojama atstatyti perpus pigiau - už 10 mln. Eur.

„Esame patenkinti tuo, kad visas planavimo procedūras pavyko įgyvendinti nuosekliai ir pakankamai greit. Rengės ruožo atstatymo darbai iš esmės jau prasidėjo. Juos planuojame  užbaigti per trumpiausią įmanomą laiką, kokybiškai ir už racionalią kainą, kurią palyginus su prieš keletą metų darytais skaičiavimais pavyko gerokai sumažinti. Tikimės, kad šis žingsnis leis suintensyvinti bendradarbiavimą su mūsų strateginiais partneriais – „Orlen Lietuva“ ir kolegomis Latvijoje“, - sako Mantas Bartuška, „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius.

Vasario pradžioje „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė tarptautinį konkursą, kuriuo siekiama įsigyti geležinkelio kelių remonto paslaugas visoje Lietuvoje. Pirkimo vertė siekia daugiau kaip 76 mln. Eur. Į šio konkurso apimtį patenka ir Rengės ruožo atstatymo darbai. Pasiūlymus potencialūs konkurso laimėtojai gali teikti iki kovo 23 d.

Šiuo metu yra iš esmės peržiūrimas Rengės geležinkelio ruožo remonto darbų projektas, atnaujinama šio projekto dokumentacija.

Rengės geležinkelio ruožą, kaip vieną iš alternatyvių geležinkelio kelių į Latviją, dėl pavojaus eismo saugumui buvo nustota eksploatuoti 2008 m. Tai Europos Komisija įvertino kaip konkurencinės aplinkos pažeidimą ir LG skyrė 28 mln. Eur baudą bei įpareigojo ruožą atstatyti. LG sumokėjo baudą ir ėmėsi atstatymo darbų, tačiau sprendimą skirti baudą yra apskundusi teismui.



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode