Parama dėkojame




Sprogimas

Ką verta žinoti apie paskolą automobiliui


Nutarus įsigyti naują automobilį, svarbu nuspręsti, kaip finansuosite savo pirkinį. Tai priklauso nuo to, ar turite sukaupę pilną sumą ir galite atsiskaityti iš karo, ar jums reiks ieškoti papildomų finansavimo būdų. Paskola automobiliui yra patogus būdas įgyvendinti savo tikslą. Pagrindiniai tokio finansavimo privalumai yra tie, jog imant paskolą jums nereikės mokėti pradinio įnašo, taip pat galėsit pasiimti didesnę sumą ir ją skirti nenumatytiems automobilio remontams.

 

 

Kokia yra paskolos automobiliui įsigyti specifika?

Reiktų išskirti du finansavimo būdus – lizingą ir paskolą automobiliui įsigyti. Lizingas yra skirtas brangesnio automobilio įsigijimui. Imant paskolą galima pirkti ir naudotą transporto priemonę. Tokio pirkinio kaina gali būti mažesnė, beje, imant paskolą nereikalaujama turėti pradinį įnašą ir automobilio nėra privaloma drausti KASKO draudimu.

Jei automobilį finansuojate paskolos būdu, transporto priemonė bus registruojama jūsų vardu. Lizingu perkamas automobilis lieka bendrovės nuosavybe iki pilnos, sutartyje nurodytos, sumos išmokėjimo.

Kokios yra paskolos sąlygos?

Kaip ir kiekvienos paskolos atveju palūkanų dydžiai priklauso nuo norimos įsigyti prekės, paslaugos – šiuo atveju automobilio savybių. Vienas iš paskolos automobiliui privalumų yra tai, jog tokiu būdu finansuojant automobilį, nėra įkeičiamas turtas.

Patariama, kad mėnesinė paskolos automobiliui įmoka neviršytų 25 proc. jūsų pajamų. Pagal Lietuvos banko reikalavimus, kad gautumėte automobilio paskolą, jūsų skoliniai įsipareigojimai neturėtų viršyti 40% per mėnesį gaunamų pajamų.

Įsivertinkite finansines galimybes

Skolintis patariama atsakingai. Pravartu pasiplanuoti savo išlaidas ir paskaičiuoti jų santykį su gaunamomis pajamomis. Taip pat reiktų numatyti, ar netolimoje ateityje neatsiras daugiau papildomų išlaidų. Patariama pabandyti bent kelis mėnesius atsidėti sumą, kurios reiks paskolos įmokoms mokėti, taip įsivertinsite, ar automobilio paskolos mokėjimas nesukelia papildomų finansinių rūpesčių ir, ar jums nereikia riboti kitų poreikių.

Įsivertinę galimybes ir poreikius bei apsisprendę imti paskolą automobiliui, galite pradėti ieškoti jums tinkamiausio paskolos pasiūlymo.

Gaukite konkretų pasiūlymą

Norėdami įsivertinti paskolos sąlygas ir galimybę ją gauti, pasinaudokite „Šeimos Kredito Unijos“ puslapyje esančia skaičiuokle ir užpildykite paraišką paskolai gauti. Po paraiškos užpildymo su jumis susisieks paskolų konsultantai ir pateiks geriausią, atitinkantį jūsų poreikius, pasiūlymą.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode