Sprogimas

Seimo narys prašė padidinti darbo užmokestį Registrų centro darbuotojams

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius kreipėsi į LR teisingumo ministeriją prašydamas padidinti valstybinės įmonės Registrų centro filialuose dirbantiems specialistams ir vyresniesiems specialistams darbo užmokestį iki vidutinio įmonės specialistų gaunamo atlyginimo. Taip pat siūloma peržiūrėti matininkų darbo užmokesčio atsiskaitymo koeficientus ir viešai teikti informaciją apie įmonės ir filialų pasiektus rezultatus.

Pažymėtina, kad viešai skelbiamoje informacijoje VĮ Registrų centro darbuotojų vidutinis darbo užmokestis specialistams 2015 m. I ketvirtį 700 Eur ir vyresniesiems specialistams 781 Eur, bet mažesniuose rajonų filialuose specialistų atlyginimas 525 Eur ir vyresniųjų specialistų 580 Eur, nors mažinant darbuotojų skaičių nuo 2007 m. darbo krūvis perkeltas likusiems darbuotojams. 

„Mokant vienodą atlyginimą visuose VĮ Registrų centro filialuose specialistams ir vyr. specialistams nekiltų įtampos tarp darbuotojų ir taip darbuotojams leistų planuoti savo pajamas ir išlaidas stabiliau ir skatintų darbdavių pasitikėjimą. Taip pat siūlau padidinti VĮ Registro centro darbuotojų darbo užmokestį, nes kylant pragyvenimo lygiui ir didėjant minimaliai algai, VĮ Registrų centro darbuotojams darbo užmokestis nuo 2007 m. nedidėjo“, – teigia K. Bartkevičius.

Seimo informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode