Parama dėkojame




Sprogimas

Pradedamas nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas

 

Pirmadienį pradedamas nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas.

Anot Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM), jis suteikia galimybę antrų, ketvirtų, šeštų ir aštuntų klasių mokiniams, jų mokytojams, mokykloms ir savivaldybių administracijų švietimo skyriams objektyviai įsivertinti darbo rezultatus, nuspręsti, kaip sekasi siekti užsibrėžtų tikslų, ir numatyti tolesnius mokymosi bei mokymo tikslus.

Šiemet dalyvauti patikrinime pareiškė norą 58 savivaldybės iš 60. Pirmąjį šių metų testą atliks aštuntos klasės mokiniai.

Kartu su testais mokiniams bus pateikiami klausimynai. Mokinių atsakymai padės mokyklai įsivertinti, kokią pridėtinę vertę savo mokiniams ji kuria, kokia mokinių savijauta mokykloje, ar mokykloje esama patyčių, ką mokiniai mano apie įvairius mokyklos darbo aspektus.

Pabrėžtina, kad nacionalinis mokinių pasiekimų patikrinimas nėra egzaminas. Jam nereikia specialaus pasirengimo. Kitokia ir mokinių pasiekimų vertinimo forma.

Nacionaliniai testavimai skirti išmatuoti tuos mokymosi pasiekimus, kurie yra bendresnio pobūdžio, svarbūs tolesniam mokymuisi ir darbui, yra ilgalaikio mokymosi rezultatai.

Patikrinimas vyks tris savaites. Paskui mokinių darbai bus vertinami, duomenys apdorojami ir dar nesibaigus šiems mokslo metams mokykloms bus pateiktos trumposios atskirų mokinių, klasių ir mokyklų testų rezultatų ataskaitos. Mokyklos mokinių ataskaitas perduos mokiniams ir jų tėvams.

Išsamios mokyklų ir savivaldybių ataskaitos, kuriose pateikiami lyginamieji mokyklų ir savivaldybių darbo rezultatai, bus parengtos ir išsiuntinėtos spalio viduryje. Mokyklos yra įsipareigojusios su šių ataskaitų turiniu supažindinti mokyklų bendruomenes.

Laukiama, kad šiemet, kaip ir praėjusiaisiais mokslo metais, testus atliks daugiau kaip 90 proc. šalies antrų, ketvirtų, šeštų ir aštuntų klasių mokinių.

Vilnius, balandžio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode