Parama dėkojame




Sprogimas

Seimas spręs, ar uždrausti alkoholį „bambaliuose“ ir itin mažose pakuotėse

 

Seimas svarstys, ar Lietuvoje uždrausti alkoholinius gėrimus „bambaliuose“ ir puodelio tipo pakuotėse su nuplėšiamais dangteliais. 

„Valstiečiai“ ir konservatoriai siūlo neleisti alaus, fermentuotų gėrimų ir alkoholinių kokteilių, kurie būtų stipresni kaip 6 laipsnių (dabar 7,5 laipsnio), pilstyti į didesnę negu 0,2 litro plastikinę tarą vietoj dabar leidžiamo 0,5 litro, o iki 6 laipsnių stiprumo (dabar 7,5 laipsnių) – pilstyti į didesnę negu vieno litro.   

Seimas ketvirtadienį priėmė svarstyti alkoholio prekybą dar labiau griežtinančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas. Už balsavo 80 Seimo narių, prieš – du, o susilaikė 8 parlamentarai. 

Socialdemokratas Juozas Olekas priekaištavo, kad norima alkoholį uždrausti „labai konkrečiose tarose“, o ne visose, nes „vienas uždraudus, alkoholis bus pilstomas į kitas“. 

„Pavyzdžiui, sultys yra mažose pakuotėse, kurios yra ne nuplėšiamos, o praduriamos“, – teigė J. Olekas.  

„Ar teko pro šiaudelį siurbti degtinę? Nemanau, kad tai patogus būdas vartoti stiprų akoholį“, – replikavo konservatorius Paulius Saudargas.  

Toliau pataisos bus svarstomos birželio pradžioje. 

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, gegužės 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode