Sprogimas

Inovacijų reforma įsibėgėja: bendriems verslo ir mokslo projektams siūlo 75 mln. eurų

Inovacijų reformą įgyvendinanti Ūkio ministerija bendriems mokslo ir verslo projektams, kurių metu būtų kuriami inovatyvūs produktai, siūlo 75 mln. eurų.

„Ūkio ministerijai įgyvendinant inovacijų reformą vienas svarbiausių darbų yra sujungti verslą ir mokslą, kad abi pusės matytų bendradarbiavimo naudą ir pamažu nyktų „mirties slėnis“, trukdantis mokslo žinioms tapti inovatyviais produktais. Kuriant šią priemonę sudarytos prielaidos lėšomis pasinaudoti kuo platesniam pareiškėjų ratui, papildomų balų skiriant ne tik už mokslo ir verslo partnerystę, bet ir už produkto aktualumą rinkos lygmeniu, kad bendradarbiavimo naudą įvertintų kuo daugiau mokslininkų ir verslininkų. Tai ypač svarbu ateityje mažėjant Europos Sąjungos lėšoms, kai verslas į produktų kūrimą turės investuoti daugiau nuosavų lėšų ir kreipsis paslaugų į mokslo įstaigas, o uždirbti norėsiantis mokslas turės vykdyti verslo užsakymus. Dėl to jau dabar turime tobulinti šį bendradarbiavimo modelį, nes jis naudingas ne tik šalies verslui ir mokslui, bet ir visai Lietuvos ekonomikai“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Didžiausia mokslui ir verslui bendradarbiaujant įgyvendinamam projektui skiriama finansavimo suma siekia 1,2 mln. eurų, o projektui, kai kuriama nauja ar plečiama esama įmonės mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų infrastruktūra, gali būti skirta iki 3 mln. eurų. Didžiausia suma naujų produktų ir technologijų sertifikavimui ir su tuo susijusioms veikloms sieks 200 tūkst. eurų. Mažiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma yra 40 tūkst. eurų.

Lėšos projektams bus skiriamos pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) priemonę „Intelektas. Bendri mokslo–verslo projektai“. Priemonė skatina įmones investuoti į inovaciniams gaminiams, paslaugoms ar procesams kurti reikalingus mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą (MTEP). Šia priemone taip pat siekiama skatinti įmonių plėtrą, investuojant į MTEP ir inovacijų infrastruktūros kūrimą ir plėtrą.

Pagal šią priemonę finansavimo gali siekti įmonės be partnerių arba bendradarbiaujančios su kitomis įmonėmis, mokslo ir studijų institucijomis, taip pat viešosios įstaigos, vykdančios MTEP veiklas.

Paraiškas VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai galima teikti iki 2018 m. rugsėjo mėnesio 25 dienos.

Ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode