Sprogimas

Bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas jau užsiregistravo per 19 tūkst. asmenų

Dalyvauti bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas jau užsiregistravo per 19 tūkst. asmenų, stojantieji labiausiai nori studijuoti sveikatos mokslus ir vadybą.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) primena, kad bendrojo priėmimo prašymus teikti ir koreguoti dar galima iki liepos 23-osios vidurdienio.

„Atkreiptinas dėmesys į tai, kad aukštosios mokyklos dar papildė studijų programų sąrašus, todėl stojantieji turėtų būti atidūs ir domėtis LAMA BPO tinklalapyje pateikiama informacija“, – pranešime spaudai pažymi LAMA BPO prezidentas Pranas Žiliukas.

Kaip ir pernai, stojantieji pirmuoju prioritetu dažniausiai renkasi sveikatos mokslų (20 proc.) ir verslo ir viešosios vadybos (15 proc.) studijų krypties programas. Pirmenybę menams teikia 12 proc., socialiniams mokslams – 11 proc., inžinerijos mokslams – 10 proc. abiturientų. Informatikos mokslų krypties programas renkasi 8 proc. stojančiųjų.

Populiariausių aukštųjų mokyklų penketukas jau kelis metus išlieka toks pat. Savo prašymuose pirmuoju prioritetu stojantieji dažniausiai nurodo Vilniaus universiteto, Kauno kolegijos, Vilniaus kolegijos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ir Kauno technologijos universiteto studijų programas.

Motyvacijos vertinimui kol kas užsiregistravo 831 stojantysis, pretenduojantis stoti į pedagogo kvalifikaciją teikiančias studijų programas. Laikyti vieną ar daugiau stojamųjų egzaminų į menų ir meno pedagogikos studijų programas užsiregistravo daugiau kaip 1,7 tūkst. stojančiųjų.

Kvietimai studijuoti bus skelbiami liepos 26 dieną.

Vilnius, birželio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode