Sprogimas

Policija įsigijo 31 naują automobilį

Policijos departamentas įsigijo 31 naują automobilį, jie netrukus bus perduoti apskričių kelių policijos pareigūnams. 

Kaip pranešė Policijos departamentas, viešojo pirkimo konkurse dalyvavo ir pasiūlymus pateikė penkios įmonės, atstovaujančios trims automobilių markėms: „Opel“, „Škoda“ ir „VW“. Konkurso laimėtoju pripažintas tiekėjas, pasiūlęs „Opel Insignia Sport Tourer“, kurio kaina su visa gamykline bei policijos veiklai reikalinga įranga - 30,6 tūkst. eurų: tai, departamento skaičiavimais, yra apie 30 proc. pigiau negu rinkos kaina.

Vilniaus apskrities kelių policijos padaliniams skirti devyni automobiliai, Kauno – keturi, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės – po tris, Alytaus ir Utenos - po du, Telšiams ir Tauragei - po vieną.

Pagrindinai reikalavimai, kuriuos policija kėlė įsigydama naujus automobilius, buvo vidutinė klasė, universalo kėbulas, galingas turbo dyzelinis variklis, visi varantieji ratai, automatinė greičių dėžė bei įranga darbo ir eksploatavimo saugumui padidinti.

Automobiliuose sumontuota papildoma įranga, reikalinga policinėms funkcijoms atlikti: LED plafonas ir švyturėliai, garsinė signalizacija, sėdynių apsiuvimas, išorinis policijos žymėjimas, įrangos tvirtinimai bagažinėje, antras akumuliatorius, inverteris, rozetės, jungikliai,  sumontuota ir policijos ryšio ir vaizdo įrašymo įranga.

Rudenį pareigūnams, dirbantiems reagavimo padaliniuose, ketinama skirti dar 156 naujus tarnybinius mikroautobusus. Taip pat planuojama įsigyti ir mažesnių reagavimo automobilių, skirtų patruliuoti mieste.

Vilnius, liepos 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode