Parama dėkojame




Vietnamo delegacija su Lietuvos pasieniečiais aptars migracijos problemas

 

Antradienį vizitą Lietuvoje pradeda Vietnamo diplomatai ir pareigūnai, jie su Lietuvos pasieniečiais aptars migracijos problemas.

Vizito metu bus tariamasi, kaip efektyviau kovoti su Vietnamo piliečių neteisėta migracija, kaip greičiau nustatyti jų tapatybes, taip pat vietnamiečiai bus supažindinami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) veikla.

Bus kalbama apie ateityje numatomą pasirašyti VSAT ir Vietnamo viešojo saugumo ministerijos Migracijos departamento savitarpio memorandumą dėl bendradarbiavimo imigracijos srityje.

Antradienį svečiai iš Vietnamo susitiks su vidaus reikalų viceministru Česlovu Mulma, VSAT vadu Renatu Požėla.

Trečiadienį svečių delegacija vyks į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje, kur susipažins su jo veikla. Vėliau vietnamiečiai vyks prie Lietuvos – Latvijos – Baltarusijos valstybės sienų sandūros taško Zarasų rajone. Jiems bus pristatyta, kaip Lietuvos pasieniečiai saugo sieną su Baltarusija bei vykdo nelegalios migracijos kontrolę pasienyje su Latvija.

Ketvirtadienį numatytas Vietnamo delegacijos apsilankymas VSAT Aviacijos valdyboje Trakų rajono Paluknio miestelyje. Čia pasieniečiai svečiams papasakos apie sienos apsaugai iš oro bei kitiems darbams naudojamus sraigtasparnius ir tokios veiklos specifiką.

VSAT duomenimis, 2012 metais pasieniečiai sulaikė 123 Vietnamo piliečius, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą. 2014 metais pasieniečiams įkliuvo 301, 2015 metais – 382, 2016 metais – 226, 2017 metais – 87 Vietnamo piliečiai. Šiemet pasieniečiai sulaikė 62 vietnamiečius.

Vilnius, liepos 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode