Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybei – Finansų ministerijos siūlymai didinti Lietuvos patrauklumą investicijoms

 

Efektyvesni nemokumo procesai ir mažesni kreditorių patiriami nuostoliai dėl verslo nesėkmės – Juridinių asmenų nemokumo įstatymo projektas, kurį šiandien Finansų ministerija pateikė Vyriausybei. Tai yra vienas iš Vyriausybės programoje numatytų strateginių darbų.

„Pakeitimais siekiama esamą griozdišką ir archaišką nemokumo sistemą pertvarkyti pagal geriausius tarptautinius standartus ir įtvirtinti šiuolaikinio verslo poreikius atitinkančią nemokumo sistemą. Tai turės teigiamos įtakos visiems rinkos dalyviams – kreditoriams, darbuotojams, verslininkams, investicinei aplinkai ir visai šalies ekonomikai“, – teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

Projektu siekiama įmonėms sudaryti kuo palankesnes sąlygas išsaugoti ir plėtoti veiklą, grąžinti skolas, atkurti mokumą bei išvengti bankroto, o jo atveju – užtikrinti juridinių asmenų greitesnį pasitraukimą iš rinkos.

Juridinių asmenų nemokumo reguliavimo reforma turės reikšmingos įtakos pagal Pasaulio banko atliekamą tyrimą „Doing Business“ skaičiuojamam nemokumo reitingui, taip pagerinant bendrą Lietuvos poziciją, palyginti su kitomis Pasaulio banko vertinamomis valstybėmis, bei didinant Lietuvos patrauklumą investicijoms.

Finansų ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode