Parama dėkojame




Sprogimas

G. Landsbergis: kažin ar trumpesnis darbo laikas sumažins kainas parduotuvėse

 

Opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia nesuprantantis, kaip prekybos centrų darbo laiko patrumpinimas galiturėti įtakos produktų kainoms.

„Jeigu tikslas yra kainų mažėjimas, tai sekmadieniais uždraudimas dirbti, nemanau, kad tai padarytų“, – penktadienį Žinių radijui sakė G. Landsbergis.

Anot jo, Vakarų šalyse prekybos centrams sekmadieniais neleidžiama dirbti, siekiant suteikti poilsio dieną jų darbuotojams.

„Kitos valstybės – man teko gyventi ir Belgijoje – tai padarė, kad žmonės turėtų galimybę tą vieną dieną – sekmadienį – pailsėti. Kad būtų universali poilsio diena. Su kainomis tai neturi nieko bendro, nes besikuriančios mažos parduotuvės, kurioms leidžiama sekmadieniais dirbti, yra kur kas brangesnės nei tie patys prekybos centrai“, – tvirtino konservatorių lyderis.

Premjeras Saulius Skvernelis šią savaitę pareiškė, kad siekiant pažaboti prekių ir paslaugų kainų augimą, mažmeninėje rinkoje žadama didinti konkurenciją mažinant didžiųjų prekybos tinklų įtaką ir galbūt ribojant jų darbo laiką savaitgaliais.

Seimas birželio pabaigoje ėmėsi „tvarkiečių“ siūlomos Darbo kodekso pataisos, siūlančios nuo 2019 metų uždaryti parduotuves per šventes ir paskutinį mėnesio sekmadienį. Darbo kodekse įrašyta 13 šventinių dienų: Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai, Velykos, valstybingumo datos, Rasos, Žolinė, Motinos ir Tėvo dienos bei kitos.

Lenkijoje nuo šių metų kovo iki metų pabaigos parduotuvėms leista dirbti tik du sekmadienius per mėnesį, 2019 metais – vieną, o nuo 2020 metų darbas sekmadieniais bus uždraustas. 

Vilnius, rugpjūčio 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode