RETRO

Kalėjimų departamentas pasirašo sutartis dėl minkšto inventoriaus nuteistiesiems

 

Kalėjimų departamentas, iš atsakingų institucijų nesulaukęs priekaištų dėl minkšto inventoriaus nuteistiesiems viešojo pirkimo, pasirašo sutartis su konkursų laimėtojais, antradienį pranešė departamentas.

„Atsakingoms institucijoms pagal kompetenciją pateikus atsakymus, o Viešųjų pirkimų tarnybai įvertinus šių pirkimų riziką, nenustatyta pagrindų, dėl kurių sutartys su viešąjį pirkimą laimėjusiais subjektais negalėtų būti pasirašytos. Atsižvelgiant į tai, įstaigoms pavesta pasirašyti sutartis su pirkimų laimėtojais UAB „Justura“ ir UAB „Negalia“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

Pirkimų procedūros buvo sustabdytos rugsėjo pabaigoje, siekiant papildomai įvertinti atliktų viešųjų pirkimų procedūrų pagrįstumą ir teisėtumą.

Pavaldžioms įstaigoms minkštą inventorių pirkęs departamentas kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, Generalinę prokuratūrą, Informatikos ir ryšių departamentą, Policijos departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydamas pagal kompetenciją pateikti informaciją apie aplinkybes, reikšmingas vertinant šių subjektų galimybę dalyvauti viešuosiuose pirkimuose ir būti pripažintais laimėtojais.

Liepos mėnesį skelbto centralizuoto pirkimo dalį laimėjusiai bendrovei „Justura“ vadovauja Vytautas Pitkauskas, teisiamas dėl nusikalstamų veikų, kaip įtariama, padarytų vadovaujant Pravieniškių pataisos namų įmonei.

Kalėjimų departamentas skelbia šiemet taip pat planuojantis vykdyti minkšto inventoriaus, radijo ryšio stotelių, vaizdo registravimo sistemų, maitinimo paslaugų, elektroninių stebėjimo priemonių, mobiliojo ryšio detektavimo prietaisų pirkimus ir kviečia galimus tiekėjus teikti paraiškas.

Vilnius, spalio 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode