Parama dėkojame




Įsilaužėliai portale „Kas vyksta Kaune“ patalpino žinią apie NATO planus pulti Baltarusiją

 

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienį pranešė, kad spalio pabaigoje įvykdžius kibernetinę ataką jame buvo patalpinta melaginga žinia apie NATO planus veržtis į Baltarusiją.

„Skubiai ėmėmės priemonių surasti ir pašalinti minėtą publikaciją iš portalo. Taip pat pradėjome vidinį tyrimą dėl šios publikacijos patekimo į portalo turinį, nes pirminiais duomenimis buvo aišku, kad straipsnį patalpino ne redakcijos darbuotojai. Pagal IP adresus, kurie talpino, redagavo ir paskelbė šį turinį, paaiškėjo, kad portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija patyrė kibernetinį įsilaužimą iš pašalinių asmenų“, – portalo straipsnyje cituojama jo redaktorė Brigita Sabaliauskaitė.

Publikacijos pavadinimu „NATO planuoja įsibrauti į Baltarusiją“ talpinimo data portale buvo nurodoma spalio 25 diena 16.30 valanda. Tačiau tyrimo metu paaiškėjo, kad žinia buvo patalpinta dirbtiniu būdu pavėlinant talpinimo datą ir laiką.

Anot portalo, kibernetinės atakos buvo vykdomos spalio 26 dieną tarp 13.11 ir 13.43 valandos.

Portalą valdančios mažosios bendrijos „Kas vyksta“ vadovas Vaidas Pilkauskas BNS sakė, kad informaciją iš Krašto apsaugos ministerijos apie išpuolį gavo trečiadienį.

Pasak jo, portalo darbuotojai melagingos žinios nepastebėjo patys, nes dibtiniu būdu pavėlinant publikacijos talpinimo datą ir laiką ji atsidūrė naujienų archyve.

Įmonė dėl šio išpuolio kreipėsi į teisėsaugos institucijas ir Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą.

Autorius: Saulius Jakučionis

Vilnius, lapkričio 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode