Sprogimas

Lietuvą užplūdo Mozambiko sukčių skambučiai

 

Sekmadienį socialiuose tinkluose pasipylė pranešimai apie Lietuvos mobiliojo ryšio abonentų gautų skambučių iš Mozambiko. Mobiliojo ryšio tiekėjai, pastebėjus tokį praleistą skambutį, pataria jokiu būdu neskambinti atgal, nes tai gali gerokai padidinti jūsų sąskaitą.

„Tele2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas feisbuke paaiškino situaciją. Jo teigimu, kad sukčiavimo schema „grįsta mūsų įpročiu perskambinti ir įsitikinimu, kad kažkam Mozambike (arba Angoloje, arba Siera Leonėje) būtinai reikia susisiekti – va dabar ir va su mumis“.

„Jūs perskambinat, o numeris kitam gale apmokestinamas papildomu tarifu. Na, kaip kad papildomai apmokestinamas parkavimas, ar aukos per TV labdaros koncertus, ar dar kas. Tik jūsų, žinoma, niekas apie tai neinformuoja“, – rašo A. Baranauskas.

„Iškart pasakau – „Tele2“ klientai saugūs, Mozambiką blokuojam kaip tokį“, – teigė bendrovės atstovas.

Mobiliųjų telekomunikacijų ekspertas Liudvikas Andriulis rašo, kad joks skambutis, iš Mozambiko ar ne, negali iš jūsų sąskaitos nurašyti pinigų.

„Niekaip. Įeinantys skambučiai nėra niekaip apmokestinami esant Lietuvoje, o būnant užsienyje – tik pagal jūsų operatoriaus tarifą. Nėra jokio techninio sprendimo nurašyti pinigus tiesiog paskambinus. Perduokite tai visiems susirūpinusiems. Manau, kad pinigų neteko tie, kurie perskambino iš smalsumo, ir tuomet pakėlė skandalą. Skambučiai į Mozambiką išties brangūs“, – paaiškino ekspertas.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode