Parama dėkojame




Sprogimas

Registrų centras žada atpiginti duomenis

 

Registrų centro duomenys nuo kitų metų vidurio turėtų atpigti, sako jo vadovas. Saulius Urbanavičius pabrėžia, jog kainos priklausys nuo jų teikimo būdo.

„Dėl to Registrų centro duomenys turėtų pigti, ypač tada, kai tai vyksta elektroniniu būdu“, – pranešime spaudai teigė S. Urbanavičius. 

Naują Registrų centro kainodarą parengė bendrovės „Deloitte Lietuva“ ir „Deloitte verslo konsultacijos“ – jų pirminė ataskaita artimiausiu metu bus pristatyta įmonės vadovybei. Vėliau naujus įkainius vertins nepriklausomas auditorius, Ryšių reguliavimo tarnyba, o galutinį sprendimą priims Vyriausybė.

Pasak S. Urbanavičiaus, nauji paslaugų įkainiai galėtų įsigalioti 2019 metų viduryje.

Nauja kainodara priklausys nuo duomenų teikimo būdo – ar jis bus popierinis, elektroninis, iš sistemos į sistemą. 

Kainodaros pokyčių Registrų centras ėmėsi po to, kai rugsėjį paaiškėjo, kad kai kurios bendrovės anksčiau duomenis gaudavo išskirtinėmis sąlygomis. 

Nuo birželio Registrų centrui vadovaujantis S. Urbanavičius tuomet pranešė, kad 2016–2018 metais centras iš Juridinių asmenų registro suteikė duomenų už daugiau kaip 200 mln. eurų, o realiai pajamų už tai gavo tik apie 300 tūkst. eurų.

Rugsėjo pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Registrų centre.

Vilnius, lapkričio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode