Sprogimas

Pradėtos viešai skelbti maisto produktų kainos prekybos tinkluose

Lietuvoje pradėta viešai skelbti oficiali informacija apie pagrindinių maisto produktų kainas didžiuosiuose prekybos tinkluose. Nuo šiol kas savaitę bus skelbiamos duonos ir grūdų produktų, mėsos, pieno gaminių, kiaušinių, aliejus ir riebalų, įvairių daržovių ir kitų maisto prekių kainos.

„Gyventojų išlaidos maistui sudaro nemažą dalį visų išlaidų, o daugiausia jo nuperkama penkių didžiausių prekybos tinklų parduotuvėse. Pradėjus skelbti pagrindinių maisto produktų kainas juose, pirkėjai turės kur kas aiškesnį vaizdą, kur kokios kainos yra“, – pranešime teigė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

Svetainėje www.produktukainos.lt skelbiamos penkių didžiausių prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Norfa“,  „Rimi“ ir „Lidl“ 20-ies produktų kainos ir jų pokyčiai. Be to, numatoma skelbti ir informaciją, kokia kainos dalis atitenka gamintojams ir prekybininkams, pranešė Žemės ūkio ministerija.

Iki šiol svetainėje buvo viešinamos apibendrintos kainos, nenurodant konkretaus prekybos tinklo kainų. 

Prekybos tinklų kainas fiksuoja ir skelbia valstybės įmonė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Statistikos departamento duomenimis, 2018 metų lapkritį Lietuvoje buvo 0,2 proc., o gruodį prognozuota 0,5 proc. defliacija. 

Autorė: Erika Alonderytė

Vilnius, sausio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode