Parama dėkojame




G. Landsbergis tikisi, kad dauguma TS–LKD merų bus perrinkti

 

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad pirmieji rezultatai leidžia tikėtis, jog dauguma partijos merų bus perrinkti.

„Kol kas pirmieji duomenys rodo vienintelę tendenciją, kad ten, kur mūsų merai buvo laimėję 2015 metais, tikėtina, kad dauguma bus perrinkti“, – BNS partijos rinkimų štabe sekmadienį sakė G. Landsbergis.

Jis taip pat neabejoja, kad keli konservatorių merai bus išrinkti jau pirmajame ture. 

Kalbėdamas apie didmiesčius, G. Landsbergis sako, kad ryškiausi pokyčiai po rinkimų turėtų paliesti Kauną, kur mero Visvaldo Matjošaičio „Vieningas Kaunas“, anot jo, turėtų pasirodyti stipriai ir tai kelia grėsmę kitiems politiniams dalyviams nepatekti į tarybą.

„Mūsų skaičiavimai rodo, kad gali būti dideli pokyčiai tuo atveju, kad neliks kitų partijų. Yra tikimybė, kad kitos partijos gali surinkti labai mažai balsų ar net nepereiti reikalingo 4 proc. barjero. Vilnius ir Klaipėda išlaiko didelę intrigą“, – teigė G. Landsbergis.

2015-aisiais savivaldos ir merų rinkimuose TS–LKD užsitikrino 253 mandatus savivaldybių tarybose, 11 merų, 4 jų išrinkti pirmajame ture.

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, kovo 3 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode