Sprogimas

Norintiems į Lietuvą grįžti mokslininkams – specialios verslo stipendijos

Užsienyje mokslus baigusiems ir norintiems į Lietuvą grįžti mokslininkams bus teikiamos specialios verslo stipendijos, pirmadienį paskelbė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. 

Ji teigia, kad startavo nauja verslo iniciatyva, skirta finansiškai skatinti užsienyje doktorantūrą baigusius lietuvius, norinčius grįžti dirbti Lietuvos universitetuose. 

Norintiems į Lietuvą parvykti akademikams Mariaus Jakulio Jason (MJJ) fondas siūlo trejus metus mokėti stipendiją, kuri prisidėtų prie atlyginimo. 

„Džiugu, kad į protų sugrąžinimo iniciatyvą įsitraukia ir globalus Lietuvos verslas. Mūsų visų bendras tikslas – sumani ir klestinti, inovatyvi Lietuva“, – pranešime sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Kandidatūras stipendijai gauti iki balandžio 15 dienos kviečiami teikti ir mokslininkai, ir juos pasikviesti norintys universitetai.

Fondo lėšos skiriamos trims kryptims: verslo, žinių ir mokslo. Šioms programoms per metus bus skiriama 10 proc. fondo biudžeto, jis šiuo metu siekia 3,5 mln. eurų.

Autorius: Jonas Kisielius

Vilnius, kovo 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode