Sprogimas

Lietuvos kariniai inspektoriai stebėjo pratybas Baltarusijoje

Lietuvos kariuomenės ginklų kontrolės inspektoriai ketvirtadienį stebėjo karines pratybas Baltarusijoje.

Lietuviai su kolegomis iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Vokietijos stebėjo Baltarusijos 120-os atskirosios mechanizuotosios brigados taktinių pratybų dalį Borisovo poligone, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kvietimą Europos saugumo bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) narėms stebėti šių metų didžiausias šalies pratybas Baltarusija išplatino savanoriškai, vadovaudamasi 2011 metų Vienos dokumento nuostatomis.

Be to, Lietuva turi sudariusi dvišalį susitarimą su Baltarusija dėl papildomų pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių. Nuo 2001 metų šalys kasmet keičiasi informacija apie karines pajėgas, priima vertinamuosius vizitus į karinius dalinius, kviečia karinius inspektorius stebėti šalyse rengiamas didžiausias karines pratybas.

Pernai Lietuva pakvietė Baltarusijos karinius inspektorius stebėti didžiausių nacionalinių pratybų „Perkūno griausmas 2018“. 2017 metais Baltarusija pakvietė Lietuvos inspektorius stebėti pratybų „Zapad 2017“ dalies, vykusios Baltarusijos teritorijoje.

Lietuvos karinės oro pajėgos su Baltarusijos karinėmis oro ir oro gynybos pajėgomis turi tiesioginę „karštąją“ telefono liniją, kuri skirta operatyviam informacijos apsikeitimui apie orlaivių skrydžius palei Lietuvos ir Baltarusijos sieną. Šalys, taip pat ir Lietuva, apie didžiausias nacionalines pratybas informaciją periodiškai pateikia ir ESBO susitikimų metu.

Vilnius, balandžio 5 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode