Sprogimas

Rinkimus pralaimėjęs S. Skvernelis padarė daug klaidų, sako V. Andriukaitis

 

Ketvirtuoju prezidento rinkimuose likęs socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis teigia, kad Sauliaus Skvernelio pralaimėjimą lėmė jo klaidos.

„Mano nuomone, premjeras S. Skvernelis per pastaruosius 3-4 mėnesius padarė daug klaidų. Tiek jo pasirodymas užsienio politikos amplua buvo labai prieštaringas, tiek jo sprendimai Lietuvos vidaus gyvenime buvo keliantys prieštaravimų, tiek žodžio keitimas į vieną ir į kitą pusę. Per tuos kelis mėnesius jis padarė pakankamai daug klaidų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V. Andriukaitis.

Trečią kartą į šalies prezidento postą kandidatavęs socialdemokratas žada sugrįžimą į Lietuvos politiką po to, kai užbaigs darbą Europos Komisijoje (EK).

„Šie rinkimai yra mano politinio sugrįžimo į Lietuvą pradžia. Aš dabar turiu grįžti į Europos komisaro poziciją ir atlikti uždavinius iki galo, iki lapkričio tikrai reikės darbuotis, o po to grįžtu atgal į Lietuvos politinį gyvenimą“, – sakė eurokomisaras.

„Manau, kad ir dabar, ir kitais mėnesiais būsiu aktyvus Lietuvos politiniame gyvenime ir stengsiuosi mobilizuoti savo bendražygius 2020 metų rinkimams“, – teigė jis.

V. Andriukaitis tvirtino neturintis favoritų antrajame rinkimų ture.

„Aš nelabai tikiu tais, ką ten remti ir panašiai, todėl kad rinkėjai patys nusprendžia, kaip elgtis, ką daryti ir taip toliau. Politinių koalicijų nebuvo ir antro turo akivaizdoje manau, kad rinkėjai patys nuspręs“, – sakė V. Andriukaitis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, V. Andriukaitis pirmajame prezidento rinkimų ture sekmadienį surinko 4,79 proc. rinkėjų balsų.

Pirmajame rinkimų ture 2647 balsais pirmauja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta Ingrida Šimonytė, ji surinko 31,13 proc. balsų. Už nepriklausomą kandidatą G. Nausėdą balsavo 30,95 proc. rinkėjų. „Valstiečių“ keltas S. Skvernelis gavo 19,72 proc. balsų ir liko trečias.

Autorius: Paulius Viluckas

Vilnius, gegužės 13 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode