Sprogimas

Skelbiamas Šeimos kortelių startas, bet pačių kortelių reikės palaukti

Liepos 1-ąją įsigalioja Šeimos kortelės įstatymas, kuris numato, kad tris ir daugiau vaikų auginančios šeimos ir neįgalų artimąjį, nepaisant jo amžiaus, globojančios šeimos šiemet galės pretenduoti į šeimos korteles, kurios suteiktų įvairių nuolaidų.

Kaip skelbia portalas lrt.lt, liepos 1-ąją dar nebus pradėtos dalinti pačios kortelės. Nuo šios dienos prasidės kortelės gavėjų duomenų tikslinimas ir vardinių kortelių gamyba norintiems jas gauti.

„Liepą įsigalios Šeimos kortelės įstatymas ir prasidės kortelių gamyba, o paskui ir platinimas gausioms ar neįgalius vaikus auginančioms šeimoms. Su šia kortele šeimos, kaip planuojama, nuo rugsėjo galės pasinaudoti kortelės partnerių suteikiamomis nuolaidomis prekėms, paslaugoms ar renginiams.

Anksčiau socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis yra teigęs, kad kortelės pirmuosius savininkus turėtų pasiekti rugpjūčio viduryje.

Birželio pradžioje L. Kukuraitis dar negalėjo tiksliai nurodyti, kokios naudos gali tikėtis šeimos kortelių turėtojai. Kaip tada sakė ministras, planuojama keisti Transporto lengvatų įstatymą, kad Šeimos kortelę turinčios šeimos galėtų gauti nuolaidą tarpmiestiniam transportui.

Taip pat buvo deramasi su Kultūros ministerija, kad kortelės turėtojai galerijose ir muziejuose sekmadieniais galėtų lankytis nemokamai. Buvo kalbamasi su Sveikatos ministerija dėl galimybės suteikti lengvatų artimąjį su negalia slaugančioms šeimoms, įsigyjant reikiamas medicinos ar sveikatinimo priemones.

Taip pat nuo liepos 1 dienos nepasiturinčios šeimos jau galės kreiptis į savivaldybes dėl 76 eurų dydžio vienkartinės paramos mokinio reikmenims įsigyti. Dėl šios vienkartinės paramos kreiptis galima iki spalio 5 dienos.

Vilnius, liepos 1 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode