Sprogimas

V. Šapoka: skurdo mažinimui jau skirta daug lėšų

 

Prezidentui Gitanui Nausėdai raginant didinti finansavimą socialinei apsaugai, laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad pastaraisiais metais skurdo mažinimui buvo skirta daug pinigų. 

„Biudžeto formavimas ypatingas tuo, kad svarbiausia išskirti poreikius atitinkančius prioritetus. Tai pastaraisiais metais skurdui mažinti buvo skirtos tikrai labai reikšmingos sumos“, – penktadienį LRT radijui teigė V. Šapoka. 

„Neturėtume užsiliūliuoti pertekliniu optimizmu, aišku, nepiešti viską ir juodomis spalvomis, turime į viską žiūrėti realistiškai“, – pridūrė ministras.  

Jis taip pat įspėjo apie prognozuojamą ir pasaulio, ir Lietuvos ekonomikos augimo lėtėjimą. 

„Pasaulio ekonomika tikrai lėtėja, augimas lėtėja, Lietuvos ekonomikos augimas taip pat reikšmingai sumažės ateinančiais metais, todėl turime elgtis tikrai labai apdairiai, tam pasirengti ir turime imtis ryžtingų sprendimų ir įgyvendinti būtinas reformas švietimo, sveikatos socialinės apsaugos srityse “, – tvirtino ministras. 

G. Nausėda, šią savaitę susitikęs su laikinuoju socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu, paragino didinti finansavimą socialinei apsaugai.

Pasak prezidento patarėjo Simono Krėpštos, lėšos, skirtos socialinei apsaugai, yra mažos, ir čia yra akcentas, kaip surasti galimybių padidinti finansavimą socialinėms reikmėms, kurios šiuo metu. pasak jo, yra maždaug du kartus mažesnės, palyginti su Europos Sąjungos vidurkiu. 

Vilnius, rugpjūčio 2 d. (BNS).  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode