Sprogimas

Netoli Paryžiaus atidengta skulptūra lietuvių poetui ir diplomatui O. Milašiui

Prancūzijoje, netoli Paryžiaus esančiame Fontenblo mieste, atidengta skulptūra lietuvių poetui ir diplomatui Oskarui Milašiui.

Kaip praneša Lietuvos ambasada Prancūzijoje, miesto mediatekos ir kultūros centro „Charité Royal“ sode skulptūra atidengta sekmadienį. 

Paminklo atidaryme dalyvavęs ambasadorius Nerijus Aleksiejūnas pabrėžė ypač svarbų poeto ir diplomato indėlį į Lietuvos valstybingumą.

„Šiandien O. Milašius yra įkvepiantis pavyzdys, ką vienas žmogus, net ir negyvendamas Lietuvoje, gali nuveikti savo šalies labui“, – ambasados pranešime cituojamas N. Aleksiejūnas.

Anot ambasadoriaus, skulptūra taip pat taps gražaus Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimo simboliu.

Skulptūra į Fontenblo atkeliavo iš Lietuvos ambasados Paryžiuje, kur stovėjo kelerius metus. Jos gamybą inicijavo O. Milašiaus draugų asociacija, o skulptūrą sukūrė klaipėdietis skulptorius Klaudijus Pūdymas. 

O. Milašius – XIX amžiaus pabaigoje dabartinėje Baltarusijoje gimęs lietuvių poetas. Nuo jaunystės jis gyveno Prancūzijoje, čia įgijo išsilavinimą ir daugiausia rašė prancūzų kalba.

Tarpukariu poetas dirbo ir diplomatinį darbą Lietuvos atstovybėje Prancūzijoje.

O. Milašius mirė 1939 metais būdamas 61-erių. Jis palaidotas Fontenblo mieste, netoli Paryžiaus.

Autorius: Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, rugsėjo 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode