Sprogimas

Per rinkimus trijose apygardose iki šiol balsavo 14 proc. rinkėjų

Per sekmadienį vykstančius rinkimus į laisvas Seimo narių vietas Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardose iki 15 valandos balsavo 14,09 proc. rinkėjų.

Iš anksto balsavo 4,52 proc. rinkimo teisę turinčių žmonių, dar 9,57 proc. balsavo apylinkėse iki 15 valandos, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Daugiausia žmonių balsavo Žiemgalos apygardoje, čia balsavo 20,2 proc. visų rinkėjų.

Gargžduose savo valią buvo pareiškę 12,01 proc. rinkėjų, mažiausiai aktyvūs rinkėjai buvo sostinės Žirmūnų apygardoje – čia balsą atidavė 10,3 proc. rinkėjų.

Nauji Seimo nariai sekmadienį renkami vienmandatėse Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos apygardose, nes čia anksčiau išrinkti politikai parlamentarų mandatų atsisakė.

Žirmūnuose išrinkta Aušra Maldeikienė tapo europarlamentare, rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardose rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

Prieš dvi savaites į antrąjį rinkimų turą Žirmūnuose pateko konservatorė Paulė Kuzmickienė ir socialdemokratas Gintautas Paluckas, Gargžduose – konservatorė Rasa Petrauskienė ir Centro partijos kandidatas Kristupas Augustas Krivickas, Žiemgalos rinkimų apygardoje – „valstiečių“ ir Centro partijos kandidatė Rūta Janutienė bei socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Balsavimo teisę šiose apygardose turi 110 tūkst. 420 rinkėjų.

Autorius: Paulius Viluckas

Vilnius, rugsėjo 22 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode