Sprogimas

G. Nausėda žada nesikišti į N. Venckienės bylą

Prezidentas Gitanas Nausėda žada, kad nesikiš į buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės bylą dėl teismo sprendimo nevykdymo ir pasipriešinimo pareigūnams.

Šalies vadovas ketvirtadienį sakė, kad atsakymus turi pateikti teismai, o politikų vaidmuo galėtų diskredituoti teisinę sistemą.

„Aš laikysiuosi objektyviai, nuošalyje, kadangi tai yra teisinis klausimas, kurį turi išspręsti mūsų teismai, ir atsakyti į klausimus, ar buvo nusikaltimai, ar nebuvo. Jeigu jie buvo, turi būti ir atitinkami sprendimai“, – žurnalistams Romoje sakė G. Nausėda.

Jis sako, kad politikai savo kišimusi gali pakenkti bylos nagrinėjimui ir „galimas dalykas, netgi diskredituosime teisinę sistemą“.

„Pakviesčiau visus elgtis ramiai, tikrai nemėginti įsiūbuoti to laivelio dar labiau, kadangi turime kitų svarbių dalykų – biudžeto svarstymas, kiti dalykai, kurie laukia savo sprendimų“, – ragino jis.

Lietuvos teisėsauga N. Venckienę iš JAV pargabeno trečiadienį. Prokuroras ketvirtadienį paprašė ją suimti dviem mėnesiams.

N. Venckienei pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

N. Venckienė Čikagos kalėjime buvo laikoma nuo 2018 metų kovo.

Buvusi teisėja ir politikė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

N. Venckienė teigia, kad teisėsaugos kaltinimai jai yra politiškai motyvuoti.

Vilnius, lapkričio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode