Parama dėkojame




Sprogimas

Brangs geriamasis vanduo

Nuo kitų metų vasario daugiabučiuose namuose gyvenantiems privatiems klientams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina kils 17 proc., o gyvenantiems individualiuose namuose – 18 proc.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) šiandien suderino naujas bendrovės „Vilniaus vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas, kurios kitąmet bus grąžintos į 2018 m. lygį.

Pagrindinė šių metų kainos mažinimo priežastis buvo 2017 m. bendrovės gautas antpelnis, kuris grąžintas vartotojams, todėl kitais metais kainos sieks bazinių kainų lygį.

„2017 m. uždirbtą antpelnį bendrovė klientams grąžins iki kitų metų vasario, šiais metais taikydama mažesnius kainų tarifus. Toliau bendrovė sieks atsižvelgti į akcininkų lūkesčius bei klientų poreikius plėsti ir modernizuoti infrastruktūrą, tobulinti paslaugų teikimą. Atidžiai sekame kylančias energijos išteklių bei perkamų paslaugų kainas, besikeičiančią darbo rinką. Visa tai yra objektyvūs veiksniai perskaičiuoti teikiamų paslaugų kainas, kad ir ateityje sklandžiai vykdytume numatytus projektus. Be to, ES fondų investicijoms mažėjant, projektus vis didesne dalimi teks vykdyti savo lėšomis“, – sako „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Daugiabučiuose namuose gyvenantiems privatiems klientams paslaugų kaina (be PVM) kiltų 17 proc. – iki 1,12 euro už kubinį metrą, arba 1,36 euro (su PVM) už kubinį metrą. Gyvenantiems individualiuose namuose – 18 proc., iki 1,06 euro (be PVM), arba 1,28 euro (su PVM). Įmonėms geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina taip pat didėtų – iki 1,33 euro (be PVM) už kubinį metrą.

Numatoma, kad naujosios paslaugų kainos įsigalios ne anksčiau kaip 2020 m. vasario 1 d., kai jas patvirtins keturių savivaldybių tarybos: Vilniaus miesto, Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonų.

„Vilniaus vandenų“ teikiamų paslaugų kainos yra mažiausios iš visų Lietuvos visuomeninių vandentvarkos paslaugų teikėjų ir vienos mažiausių ES šalyse.

VERT kas trejus metus suderina bazines vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainas, o konkrečių paslaugų kainas rinkos reguliatorius peržiūri kasmet.

Bazinių vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainų projektas bus rengiamas 2020 m. pagal audituotus 2019 m. bendrovės finansinius rezultatus ir įsigalios ne anksčiau kaip nuo 2021 m. vasario 1 d.

Parengta pagal Alfa.lt

Nuotrauka ių Budas.lt archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode