Sprogimas

Gerovės valstybės siekius gali komplikuoti koronaviruso protrūkis – prezidentas

Gerovės valstybės siekius gali komplikuoti koronaviruso protrūkis, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šiuo metu situacija įgyvendinti gerovės valstybės siekius yra tikrai labai palanki, ją galėtų komplikuoti, be jokios abejonės, koronaviruso protrūkis“ – interviu Žinių radijui antradienį sakė šalies vadovas.

„Jeigu jis užsitęstų, jeigu turėtų reikšmingos įtakos pasaulio ekonomikos plėtrai, taigi ir pagrindinių Lietuvos ekonomikos partnerių plėtrai, žinoma, kad mūsų ekonominė situacija gali nebeleisti tokiais dideliais žingsniais įgyvendinti tų priemonių“, – tvirtino prezidentas.

Nepaisant to, G. Nausėda sako, kad Lietuva šiuo metu turi galimybes išsaugoti savo ekonomikos kilimo trajektoriją, nes šalies ūkis labiau skatinamas vidaus veiksnių.

„Lietuvos ekonomika šiuo metu yra labiau skatinama vidaus veiksnių – vidaus perkamosios galios, atlyginimų, kitų socialinių išmokų kilimo. Tai suteikia tam tikrą nepriklausomybę, kiek apskritai jos gali būti tokioje mažoje ir atviroje ekonomikoje kaip Lietuvoje, nuo išorinių rinkų procesų“, – pabrėžė prezidentas.

Jis teigė, kad „optimizmo ir lūkesčių mūsų šalyje pakanka“, net atsižvelgiant ir nelabai palankius su koronavirusu susijusius veiksnius.

Pasaulyje baiminamasi, kad koronaviruso protrūkis turės neigiamos įtakos pasaulio ekonomikai.

Pasaulyje šiuo metu registruota daugiau ne 114 tūkst. kiniško koronaviruso atvejų, taip pat – kiek daugiau nei 4 tūkst. mirčių.

Iki šiol vienintelis viruso atvejis Lietuvoje patvirtintas vasario pabaigoje iš Italijos grįžusiai 39-erių šiaulietei.

Autoriai: Ramūnas Jakubauskas, Paulius Viluckas

Vilnius, kovo 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode