Sprogimas

Švietimo ministras siūlys dviem savaitėms stabdyti ugdymo procesą

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius dėl koronaviruso siūlys dviem savaitėms stabdyti ugdymo procesą.

„Matome, kad situacija yra grėsminga, mano pasiūlymas, atsižvelgiant į tą situaciją ir kitų šalių scenarijus, stabdyti dviem savaitėms nuo rytojaus“, – ketvirtadienį Seime susitikime su Liberalų sąjūdžio frakcija sakė A. Monkevičius.

Pasak ministro, sprendimą dėl to turi priimti Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, tikimasi, kad dėl to bus apsispręsta iki pietų.

Pasak A. Monkevičiaus, svarstoma, kad moksleiviai per artimiausias dvi savaites į mokyklą neitų atostogų sąskaita, o mokyklos per tą laiką pasiruoštų tęsti ugdymo procesą nuotoliniu būdu. Abiturientai iš karto pradėtų mokslą nuotoliniu būdu.

„Norime suvaldyti, kad nebūtų  panikos, yra darželiai, bendrojo ugdymo įstaigos, profesinės mokyklos, universitetai, visa tai turime surikiuoti taip, kad pirmiausia panaudotume atostogų metą, ir per tą atostogų laiką, kur jis yra, ne darželiai, bet bendrojo ugdymo sistema, galėtume pasiruošti nuotoliniam ugdymui“, – sakė ministras.

„Abiturientams visai kitas režimas, abiturientai iš karto toliau turės dirbti, ir jie turės nuotoliniu būdu tą daryti“, – pažymėjo A. Monkevičius.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, kovo 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode