Parama dėkojame




Sprogimas

SVARBU: Dėl grįžimo nuo Vokietijos–Lenkijos pasienio

Nuo Vokietijos–Lenkijos pasienio per Lenkiją organizuotu konvojumi praleidžiami autobusai ir mikroautobusai – sienos kirtimas numatytas Świecko pasienio punkte. Lengvieji automobiliai per Lenkiją vykti negalės, pasienyje įstrigę lietuviai su lengvaisiais automobiliais šią šalį turės kirsti specialiu traukiniu bei keltu.

 

Per Lenkijos Świecko pasienio punktą planuojama praleisti šešis konvojus su dviem-trimis sustojimais maistui, kurui. Šiais konvojais vykti praleidžiami tik autobusai ir mikroautobusai.

Automobiliai turi vykti į Frankfurto prie Oderio centrinę geležinkelio stotį. Visi automobilių keleiviai (išskyrus vairuotoją) turi išlipti stotyje, kur jų nuo kovo 17 d. 7.30 val. ryto Vokietijos laiku lauks specialus traukinys (650 vietų).

Lengvieji automobiliai (be keleivių) turi atvykti į Sassnits (Zasnicas) jūrų uostą iki kovo 17 d. 13 val. Vokietijos laiku, kur jie bus plukdomi keltu į Klaipėdą (250 vietų automobiliams ir 250 vietų vairuotojams), keleiviai turi likti Frankfurto prie Oderio centrinėje geležinkelio stotyje.

Traukinys iš Frankfurto centrinės stoties vyks į Kauną, o prioritetas juo vykti bus teikiamas vaikams ir šeimoms. Traukiniuose nebus maitinimo ir prašoma iš anksto pasirūpinti maistu. Traukinys važiuos per Lenkiją be sustojimų.

Visiems kertantiems sieną bus vykdoma medicininė patikra. Į Lenkijos teritoriją bus įleidžiami tik asmenys, neturintys aiškių ligos simptomų.

Susisiekimo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode