Sprogimas

Susisiekimo ministerija: skrydžiai negalintiems grįžti į Lietuvą – tik iki penktadienio

Specialūs skrydžiai užsienyje dėl koronaviruso pandemijos įstrigusiems piliečiams į Lietuvą vyks tik iki šiol penktadienio, todėl gyventojai turi pasinaudoti šia proga, įspėja Susisiekimo ministerija.

Iki penktadienio Susisiekimo ministerija organizuoja užsakomuosius skrydžius iš Londono, Paryžiaus, Amsterdamo, Balio, Alikantės ir Oslo.

„Ministerija ragina visus pageidaujančius grįžti skubiai pasinaudoti šia galimybe. Vėliau specialūs skrydžiai nenumatomi. Informuojame, kad po kovo 27 dienos specialūs skrydžiai būtų organizuojami tik išimties tvarka, įvertinus užsienio šalyje įstrigusių lietuvių skaičių“, – nurodo ministerija.

Pirmadienį vykdomi skrydžiai iš Londono, Paryžiaus, Amsterdamo, Lisabonos į Vilnių, iš Oslo ir Dublino – į Vilnių bei Kauną. 

Į Vilnių iš Londono lėktuvai dar skris trečiadienį ir penktadienį, iš Dublino į Vilnių – antradienį, taip pat antradienį lietuviai į sostinę bus skraidinami iš Balio, Stambulo, Oslo. Trečiadienį numatomas skrydis iš Oslo į Kauną bei iš Ispanijos Alikantės į Vilnių. Penktadienį į Kauną galės parskristi ir piliečiai iš Hošimino oro uosto Vietname bei iš Bankoko – Tailande.

Grįžę turės izoliuotis dviem savaitėms. 

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad grįžusiems iš užsienio bus svarstoma įvesti privalomąjį karantiną – šiuo metu galioja tik rekomendacija. Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad iš užsienio grįžę lietuviai nuo šiol turės būti izoliuojami savivaldybių paskirtose patalpose.

Vilnius, kovo 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode