Parama dėkojame




Sprogimas

G. Nausėda pritaria karantino sąlygų ir bausmių griežtinimui

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pritariantis karantino sąlygų ir bausmių griežtinimui, siekiant užtikrinti, kad rizikos zonoje esantys žmonės neplatintų koronaviruso užkrato šalies viduje.

„Manau, kad mes turime tikrai griežtinti karantinavimosi sąlygas, nes matome pernelyg daug pavyzdžių, kai jos yra ignoruojamos“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė prezidentas.

Sveikatos apsaugos ministro sprendimu, nuo antradienio visi į Lietuvą grįžtantys žmonės turi būti privalomai dviem savaitėms izoliuojami savivaldybių paskirtose patalpose.

Vyriausybė dėl bausmių griežtinimo karantino taisyklių pažeidėjams numato apsispręsti vėliau trečiadienį, o galutinį žodį tars Seimas kitą savaitę.

„Visos šios priemonės komplekse turi duoti teigiamą rezultatą ir mes ženkliai sumažinsime koronaviruso plitimo pavojų čia šalies viduje“, – sakė G. Nausėda.

Kartu prezidentas paragino centrinę valdžią ir savivaldybes geriau koordinuoti pasirengimą sprendimų įgyvendinimui, nes, pasak jo, konfliktinės situacijos mažina pasitikėjimą valdžios institucijomis.

„Turi būti skuba, bet ne skubotumas. Turime skubiai priiminėti sprendimus, nes situacija neleidžia mums lūkuriuoti. Kita vertus, tai neturi vykti stichiškai, neapgalvojus pasekmių ir nesuderinus veiksmų su kitomis valdžios institucijomis“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Centrinės valdžios institucijos ir savivaldybės kol kas tik prisiderina prie naujų veiklos sąlygų ir aš manau, kad nebegalime gyventi tuo režimu, kada priimami sprendimai, po to mėginama juos koreguoti atsižvelgiant į savivaldybių pastabas. Ankstyvajame etape turi būti sutarta, ar yra pakankamai pasirengta tokiam sprendimui, nes bet kokios implikacijos, bet kokie nepasisiekimai ar konfliktai mažina pasitikėjimą valdžios institucijomis“, – pridūrė prezidentas.

Autorius Vaidotas Beniušis

Vilnius, kovo 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode