Sprogimas

A. Veryga ragina žmones nepirkti testų dėl koronaviruso internetu

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina žmones nepirkti testų dėl koronaviruso internetinėse svetainėse, nes parduoti juos yra nelegalu, o, nusipirkus, panaudoti – rizikinga sveikatai.

„Tai yra diagnostinė priemonė ir kiekvienas, kas sugalvojęs, tokių priemonių pardavinėt negali. Aš tikiuosi, kad tokios institucijos, kurios tiria tokias prekybas internetinėse svetainėse, sureaguos“, – žurnalistams penktadienį sakė ministras.

„Tai yra netoleruotina praktika, juo labiau, kad tikrai nežinot, kokį preparatą ten galit nusipirkti“, – teigė jis.

Pasak ministro, yra tokių atvejų, kad nėštumo testai pardavinėjami kaip testai dėl koronaviruso, o tai gali sukelti neigiamų pasekmių sveikatai.

„Mažiausia blogybė, kas gali atsitikt, tai jūs tiesiog prarasit pinigus ir nieko negausit, tai jau yra negerai“, – tvirtino A. Veryga.

„Kas blogiausia gali atsitikt, jūs gausit kažkokį nesaugų produktą, nes tie testai yra susiję dažniausiai su kraujo paėmimu iš piršto, tai jūs galit gaut kažkokį gaminį, kuris gali būt nesterilus, užkrėstas – jūs galit sukelti sau labai rimtų sveikatos problemų“, – kalbėjo jis.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba penktadienį pranešė skyrusi baudas daugiau nei dešimčiai apsauginėmis kaukėmis, dezinfekciniu skysčiu, greitaisiais koronaviruso COVID-19 testais prekiaujančių spekuliantų. 

Už pardavinėjamus testus nubaustas klaipėdietis, anot tarnybos, teigė testus įsigijęs iš draugo ir vieną parduodavęs už 30-50 eurų.

Tarnyba taip pat teigė, kad turima duomenų apie nėštumo testus, kurie reklamuojami bei parduodami kaip testai, tiriantys dėl koronaviruso. 

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, balandžio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode