Sprogimas

Koronavirusas Lietuvoje: svarbiausios trečiadienio naujienos

BNS pateikia svarbiausių pastarosios paros naujienų apie koronaviruso situaciją Lietuvoje apžvalgą:

Viruso plitimas. Trečiadienio duomenimis, Lietuvoje nustačius 32 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus, bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 912, ligoninėse gydomi 134 iš jų, 21-o paciento būklė sunki. Koronavirusas patvirtintas 154 medikams, daugiau nei 1,2 tūkst. jų yra izoliacijoje. Lietuvoje mirė 15 virusu užsikrėtusių žmonių, Latvijoje – du. Estijoje praėjusią parą mirus trims pacientams, aukų skaičius pasiekė 24.

Karantino režimas. Vyriausybė trečiadienio posėdyje nusprendė riboti gyventojų patekimą į kitų savivaldybių miestus ir miestelius per ilgąjį Velykų savaitgalį, tam pasitelkiamos 3 tūkst. pareigūnų pajėgos. Taip pat dar dviem savaitėms, iki balandžio 27 dienos vidurnakčio, pratęstas karantinas. Nuo penktadienio taps privalomas apsauginių kaukių dėvėjimas, o už reikalavimo pažeidimą grės baudos. Policija pažeidėjus aktyviai baudžia ir dabar: per antradienį surašyta 111 protokolų dėl karantino pažeidimų, dėl virusu užsikrėtusios ir iš Santaros klinikų antradienį pabėgusios pacientės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sąlygų švelninimas. Premjeras Saulius Skvernelis žada, jog po Velykų savaitgalio galima bus pradėti kalbėti apie tam tikrą karantino sąlygų švelninimą prekybos sektoriuje ir žada apie tai pranešti dar šią savaitę. Trečiadienį nuspręsta leisti augalų, sėklų, trąšų prekybą lauko sąlygomis specializuotose vietose.

Apsaugos priemonės medikams. Trečiadienį Lietuvą pasiekė daugiau nei 50 tonų vienkartinių akinių, apsauginių skafandrų, vienkartinių chirurginių kaukių ir medicinos aprangos iš Kinijos. Taip pat parengtos rekomendacijos sprendžiant dėl apsaugos priemonių darbuotojams, remiantis penkiais saugumo lygiais.

Svarbios naujienos, nesusijusios su koronavirusu: Klaipėdos jūrų uosto vadovo konkursą laimėjo buvęs koncerno „Achemos grupė“ valdomos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktorius Algis Latakas. Taip pat trečiadienį Vilniaus apygardos prokuratūra pranešė nutraukianti ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo kuriant ir įgyvendinant Nacionalinės elektroninės sveikatos sistemos e.Sveikata projektą.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Vilnius, balandžio 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode