Sprogimas

Būreliuose, edukaciniuose užsiėmimuose leistos didesnės grupės – iki 15 vaikų

Nuo antradienio neformaliojo vaikų švietimo veiklas – būrelius, edukacinius užsiėmimus – leidžiama organizuoti didesnėms grupėms.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad vietoje maksimalaus šiuo metu nustatyto 10 vaikų skaičiaus grupėje užsiėmimuose galės dalyvauti 15 vaikų. Lieka galioti visi anksčiau nustatyti reikalavimai dėl atstumo, higienos ir t. t.

Švelninant karantino sąlygas vaikų būreliai veiklą galėjo atnaujinti nuo pirmadienio. Būreliuose turi būti užtikrinama, kad kiekvienam vaikui patalpose būtų skiriamas ne mažesnis kaip 5 kvadratinių metrų plotas.

Tiek lauke, tiek patalpose turi būti laikomasi grupių izoliacijos principo: skirtingų grupių vaikai nesimaišytų, dalyvautų tik tos pačios grupės veiklose. Vienos vaikų grupės veiklas patariama organizuoti toje pačioje vienoje patalpoje, jeigu tai įmanoma – lauke.

Darbuotojai turi laikytis ne mažesnio kaip 1 metrų atstumo vienas nuo kito ir vaikų. Jei tai neįmanoma, išvengti fizinio kontakto arba jį riboti, darbuotojams uždarose patalpose rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. 

Rekomenduojama prie įėjimo matuoti vaikų temperatūrą ir neįleisti karščiuojančių ir turinčių kitų ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, tokių kaip sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas.

Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų teikimo vietoje turi dirbti tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių, jiems taip pat turi būti matuojama temperatūra, vos tik atvykus į darbą.

Be to, rekomenduojama, kad tiesiogiai su vaikais nedirbtų darbuotojai, priklausantys rizikos grupei, t. y. vyresni nei 60 metų, sergantys lėtinėmis ligomis.

Rekomenduojama tėvams į neformaliojo vaikų švietimo veiklas nevesti vaikų, jeigu jie serga lėtinėmis ligomis.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, gegužės 18 d. (BNS). 

SAM nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode