Sprogimas

Palanga Naujuosius sutiks prie jūros – metų sandūrą akcentuos įspūdingas fejerverkas

Įspūdingas šventinis fejerverkas, skambant muzikai ir ošiant jūrai – tokį reginį savo gyventojams ir svečiams siūlo Naujuosius pasitinkanti Palanga. Per daugelį metų nusistovėjusi šventinio fejerverko nuo jūros tilto tradicija nesikeičia, keičiasi tik fejerverko grožis – naujovių ieškantys organizatoriai kasmet susirinkusiuosius nustebina pirotechnikos reginiu, kokio didžiausiame šalies kurorte dar nėra buvę.

Saugu ir patogu
Palangiškiai ir kurorto svečiai tradiciškai kviečiami paskutines besibaigiančių metų minutes skaičiuoti Jūratės ir Kastyčio skvere bei paplūdimyje – gruodžio 31-osios vidurnaktį nuo jūros tilto dangų nušvies įspūdingas šventinis fejerverkas.
Sutikti Naujuosius ne prie miesto eglės, o prie jūros – ne vieną dešimtmetį skaičiuojanti Palangos tradicija. Ir tai nestebina, kadangi jūros tiltas, į jūrą „įbridęs“ apie 400 metrų, yra ideali vieta leisti fejerverkus – tai yra ne tik saugu, bet ir labai patogu žiūrovams, nes paplūdimyje besibūriuojantys smalsuoliai gali girdėti skindančią muziką bei grožėtis įvairiomis fejerverkų kompozicijomis, šviesos žaismu bei „šokiu“ – stebint iš toliau, fejerverkų kompozicijos atsiskleidžia visu savo grožiu.

Kasmet nustebina
Palangos Naujametinio fejerverko tradicija jau ne vienerius metus išlieka ta pati – siekiant puikų vaizdą praturtinti išskirtinėmis emocijomis, pirotechnikos reginys sinchronizuojamas su muzika. Kaip įprasta, šis „šokis“ truks apie 10 minučių.
Ir nors visi, artėjant vidurnakčiui plūstantys link jūros tilto, žino, kokio reginio verta tikėtis, kasmet Palanga kurorto gyventojus ir svečius siekia nustebinti. Ne išimtis ir šiemetinis Naujametinis fejerverkas.
„Keičiasi technologijos, atsiranda įvairių naujienų, ir visa tai stengiamės pristatyti Palangos naujametinio fejerverko metu. Tad kiekvienais metais žiūrovams pademonstruojame tai, ko dar nėra buvę Palangoje – Naujametinis fejerverkas kasmet būna įspūdingas emocinis muzikinis užtaisas“, – kalbėjo sakė Palangos kultūros centro vadybininkas Nerijus Stasiulis.
Beje, įspūdingas šventinis fejerverkas Palangos dangų nušvies ne lygiai vidurnaktį, o praėjus maždaug 3 minutėms po Naujųjų atėjimo. Pasak N. Stasiulio, pirmosios trys naujųjų metų minutės tradiciškai skiriamos palangiškiams ir miesto svečiams iššauti pačių įsigytus fejerverkus. Šiems pasibaigus, savo „šokį“ pradės miesto organizuojamas šviesos ir muzikos reginys.

Atvykti anksčiau
Norintieji pasigrožėti Naujametiniu Palangos fejerverku nebūtinai turi buriuotis prie jūros tilto – paplūdimyje šis reginys bus puikiai matomas maždaug 5 kilometrų atkarpoje. Tačiau organizatoriai įspėja – kitų miestų gyventojai, planuojantys Naujuosius sutikti Palangoje prie jūros, kelionės į kurortą neturėtų atidėti paskutinei minutei, kad dėl didelių link Palangos vykstančių transporto priemonių srautų netektų 2016-ųjų sutikti automobilyje.
„Geriausia būtų į Palangą atvykti dar dieną. Belaukiant Naujųjų, galima ne tik sėdėti prie stalo, bet ir pasigrožėti išpuoštu miestu, pasidabinusiu daugybe šventinių akcentų, būtinai pasivaikščioti po apšviestą Birutės parką, kuriame šviesomis išryškintos architektūrinės detalės, augmenija, Birutės kalnas. Ši šiųmetė naujovė tapo puikus atradimas ne tik kurorto svečiams, bet ir patiems palangiškiams. O likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio, norintiems pasigrožėti fejerverku siūlyčiau patraukti link pajūrio“, – patarimų negailėjo Kultūros centro vadybininkas.

Išskirtinė nuotaika
Beje, įsibėgėjus paskutinei 2015-ųjų dienai visoje Palangoje tvyros išskirtinai šventinė nuotaika. Ją kurs ne tik įspūdingi miesto papuošimo akcentai, svetingos kurorto kavinės ir restoranai, bet Jūratės ir Kastyčio skvere, ant jūros tilto skambanti nuotaikinga muzika – kaip sako šventinių renginių organizatoriai, siekiama, kad po išdabintą miestą vaikštantys kurorto gyventojai bei atvykusieji į Palangą jaustųsi ypatingai. „Yra nusistovėjusi sena tradicija – žmonės jau nuo vidurdienio ima plūsti į Palangą, čia pramogauja, laukia Naujųjų metų sutikimo. Todėl ne tik kultūrinių renginių organizatoriai, bet ir visi palangiškiai nuoširdžiai stengiasi, kad šventinė nuotaika šią dieną tiesiog sklandytų ore“, – kalbėjo Palangos kultūros centro atstovas.
Todėl daugelis atėjusiųjų pasigrožėti Naujųjų metų sutikimo akcentu, net ir pasibaigus fejerverkui neskuba namo – užsuka į svetingai laukiančias kavines ar restoranus arba tiesiog grožisi šventiškai padabintu miestu. „Publika, ateinanti pažiūrėti fejerverko, yra labai šeimyniška. Sutikus Naujuosius, žmonės dar ilgokai vaikšto po miestą, sveikina vienas kitą, dovanoja aplinkiniams puikią nuotaiką“, – sakė N. Stasiulis.

Palangos miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode