Sprogimas

Didžiausių sostinės kapinių duomenys perkelti į skaitmeninį žemėlapį

Didžiausių sostinės kapinių duomenys suskaitmeninti ir perkelti į interaktyvų žemėlapį, informavo Vilniaus savivaldybė.

Pasak savivaldybės, suskaitmeninta jau pusė, t. y. 121,6 ha, Vilniaus kapinių.

Sistemoje jau matyti trijų miesto kapinių duomenys: Karveliškių (78 ha), Rokantiškių (40 ha) ir Verkių (3,6 ha).

Teigiama, jog tai leis paprasčiau rasti mirusiųjų giminaičių amžinojo poilsio vietą, taip pat elektroniniu būdu gauti prašymus ir išduoti leidimus laidoti asmenis.

Interaktyviame žemėlapyje pagal pavardes ir vardus galima rasti ieškomus kapus, o detaliose nuotraukose matyti, kaip į tuos kvartalus patekti. Sistemoje galima pamatyti ir kapinių teritoriją – jų ribas, sektorius, eiles, suformuotas kapavietes, o kapinių administratoriai gali matyti laisvas, užimtas ir stebėti neprižiūrimas kapavietes, takus.

Žemėlapį galima rasti adresu https://zemelapiai.vplanas.lt/kapines/. 

Sostinės savivaldybė taip pat informuoja, kad pirmoji Lietuvoje susiejo visą suskaitmenintą laidojimų žurnalų informaciją su kapavietėmis, tad ieškant informacijos apie kapinėse palaidotus žmones nebereikės tradicinių laidojimo žurnalų. 

Pasak Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjo Gintauto Runovičiaus, žemėlapiui kurti panaudotos detalios aktualiausios nuotraukos, leidusios tiksliai identifikuoti ir geografiškai susieti kapavietes.

„Antruoju skaitmenizavimo etapu per šiuos ir kitus metus bus suskaitmenintos ir visos likusios miestui priklausančios kapinės“, – teigė G. Runovičius.

Pirmasis kapinių skaitmeninimo etapas užtruko metus ir kainavo 161 tūkst. eurų.

Vilnius, liepos 9 d. (BNS).

Ltlife.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode