Parama dėkojame




Sprogimas

Šalies vadovų vizitų kryptys šiemet - nuo kaimynių iki Amerikos ir Azijos valstybių

Pirmieji šalies asmenys be tradicinio dalyvavimo NATO ir Europos Sąjungos renginiuose 2016-aisiais vyks į Rytų partnerystės šalis, tarp tolimesnių krypčių - Indija, JAV, Brazilija, Kinija, Japonija.

Per pirmąjį 2016 metų pusmetį Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketina vykti į Šveicariją, kur lankysis  mokslo centre CERN ir dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose, BNS informavo prezidentės spaudos tarnyba.

Vasario ir kovo mėnesiais šalies vadovė Briuselyje dalyvaus dviejuose Europos Vadovų tarybos posėdžiuose, vyks oficialaus vizito į Slovėniją. Kovo pabaigoje – balandžio pradžioje D.Grybauskaitė Jungtinėse Valstijose dalyvaus Vašingtono branduolinio saugumo viršūnių susitikime. Taip pat planuojamas Lietuvos vadovės valstybinis vizitas į Vokietiją, darbo vizitas į Daniją, oficialus vizitas į Suomiją ir dalyvavimas Europos Vadovų Tarybos posėdyje birželio mėnesį.

Vasarą šalies vadovė dalyvaus NATO viršūnių susitikime Varšuvoje ir 31-osiose Vasaros olimpinėse žaidynėse Brazilijoje, Rio de Žaneire.

Premjeras Algirdas Butkevičius vasarį planuoja lankytis Indijoje, kur vyks Indijos ekonomikos forumas. Kaip nurodė premjero spaudos tarnyba, vizito tikslas - naujų rinkų paieškos, taip pat Vyriausybės vadovo delegacija ketina atidaryti Lietuvos garbės konsulatą Kalkutoje.

Šiuo metu premjero tarnyba laukia raštiško kvietimo į Kinijoje kovo pabaigoje vyksiantį Azijos Boao ekonomikos forumą - prieš mėnesį vykusio vizito šioje šalyje metu į šį renginį A.Butkevičių pakvietė Kinijos premjeras. Taip pat, anot premjero spaudos tarnybos, derinami vizitai į Jungtinius Arabų Emyratus, į Norvegiją, „priklausomai nuo verslo interesų“ gali būti rengiamas ir verslo forumas Vengrijoje, kuriame dalyvautų ir premjeras.

Vasario pabaigoje A.Butkevičius vyks į Rygą, kur vyks Baltijos ministrų tarybos ministrų pirmininkų susitikimas, dalyvaus NATO ir Europos Komisijos formato susitikimuose Briuselyje. Vėliau planuojami vienas ar keli vizitai į Rytų partnerystės šalis.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nemažą dėmesį žada skirti Ukrainai: pirmasis vizitas į bendrą Ukrainos bei Šiaurės ir Baltijos valstybių renginį numatomas vasario pradžioje, antrąjį ketvirtį - į Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos trišalės asamblėjos renginį.

Ji taip pat ketina lankytis Kinijoje kitų metų trečiąjį ketvirtį - šalies sostinėje Pekine ji dalyvaus Šiaurės ir Baltijos valstybių bei Kinijos atstovų susitikime.

Kovą suplanuotas L.Graužinienės vizitas į Japoniją, kuriuo siekiama vystyti ryšius dėl galimo bendradarbiavimo aukštųjų ir informacinių technologijų srityse. Su verslo delegacija parlamento vadovė balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje ketina vykti į Kazachstaną, dalyvaus Azijos parlamentų pirmininkų susitikime Mongolijos sostinėje Ulan Batore. Taip pat balandį numatytas vizitas į Lenkijos krikšto jubiliejų Poznanėje.

Gegužę ir rugsėjį Seimo vadovė dalyvaus ES bei Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos parlamentų pirmininkų konferencijose Liuksemburge ir Strasbūre, taip pat planuoja vizitus į Šiaurės bei Baltijos valstybes.

Kiti šalies vadovų vizitai dar yra derinami.

bns  Lietuvos naujienų skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode