RETRO

Atliekų rūšiavimo centrui nurodyta stabdyti veiklą

Nustačius, kad Atliekų rūšiavimo centras netinkamai atsikrato atliekų, teršia aplinką, jam nurodyta stabdyti veiklą. 

„Pareigūnai, reaguodami į dažnus Salininkų gyventojų skundus, kad Atliekų rūšiavimo centras teršia aplinką, nuolat tikrino šią bendrovę ir teikė privalomus nurodymus pašalinti pažeidimus, bet realios naudos tai nedavė“, – pranešime teigė Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktorė Olga Vėbrienė.

Pasak AAD, Salininkų gyventojai nuolat skundėsi šiukšles smulkinančių mašinų triukšmu, nemaloniais kvapais, dulkėmis, pro langus matomu šiukšlynu. Be to, įmonė veikė miesto teritorijoje,  šalia yra gyvenamieji namai, vaikų žaidimų aikštelė, mokyklos, vaikų darželis.

Kadangi situacija tapo sudėtinga, anot O. Vėbrienės, AAD nutarė stabdyti centro veiklą.

„Tai buvo būtina padaryti, nes įmonė nesilaikė aplinkos apsaugos reikalavimų ir nevykdė mūsų pakartotinių privalomų nurodymų pašalinti pažeidimus: atliekomis ir toliau buvo atsikratoma ne pagal Taršos leidimo sąlygas, veikla vykdoma ne įmonės viduje, o lauke, todėl aplinka buvo teršiama ir taršos dalelės patekdavo už įmonės teritorijos“, – teigia AAD vadovė.

Be to, departamentas kreipėsi į Aplinkos apsaugos agentūrą dėl įmonės taršos leidimo panaikinimo.

„Atliekų rūšiavimo centras iki rugpjūčio 24 dienos privalo atliekas perduoti tvarkytojui, turinčiam teisę jas tvarkyti, ir pašalinti kitus pažeidimus, kitaip tęsti savo veiklos nebegalės“, – tvirtina O. Vėbrienė.

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, rugpjūčio 7 d. (BNS).

Lsveikata.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode