Sprogimas

R. Tamašunienė: persekiojamiems užsienio piliečiams Lietuva visada bus saugi šalis

„Atidžiai stebime situaciją Baltarusijoje ir esame paruošę priemonių planą, jeigu padaugėtų Baltarusijos piliečių prašančių prieglobsčio Lietuvoje. Asmenys, kurie prašys prieglobsčio ir atitiks pabėgėlio statusą, jiems toks prieglobstis mūsų šalyje bus suteiktas“, – sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. 


Šiandien vidaus reikalų ministrė susitikime su Migracijos departamento ir  Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Policijos departamento atstovais aptarė padėtį kaimynėje šalyje.

Ministrė išreiškė susirūpinimą dėl Baltarusijos tarnybų veiksmų malšinant protestus:  „Ne pirmą kartą Baltarusijos opozicijos atstovai ieško prieglobsčio Lietuvoje. Ir jei taip nutiktų šį kartą, tiek dėl politinių aplinkybių, tiek dėl galimų kitų grėsmių, esame pasirengę jiems padėti, kol atsiras galimybė saugiai sugrįžti namo“.

Lietuva yra pasiūliusi prieglobstį Ukrainos piliečiams po įvykių Ukrainoje 2014 metais.

Pagal Lietuvoje nustatytą tvarką prieglobstis gali būti dviejų formų – tai pabėgėlio statusas ir papildoma apsauga.

Pabėgėlio statusas suteikiamas prieglobsčio prašytojui, kurio valstybėje gresia persekiojimas dėl jo rasės, tautybės, religijos, priklausymo tam tikrai socialinei grupei arba politinių įsitikinimų.

Papildoma apsauga suteikiama prieglobsčio prašytojui, kuriam negresia persekiojimas dėl nurodytų priežasčių, tačiau gresia kankinimai, mirties bausmė arba pavojus laisvei, sveikatai ar gyvybei dėl vykstančio karo.

Gauti prieglobstį gali tik tas, kurio atžvilgiu konstatuojamos prieš tai minėtos grėsmės.   

Vidaus reikalų ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode