Parama dėkojame




Sprogimas

„Lietuvos krematoriumas“ planuoja plėtrą

Vienintelis šalyje „Lietuvos krematoriumas“ planuoja plėtrą – ketinama pastatyti Kėdainiuose esančio krematoriumo priestatą ir įrengti dar vieną kremavimo liniją.

 

Numatoma investuoti iki 2mln. Eur, plėtrą planuojama įgyvendinti per ateinančius metus.

„Šalyje vis labiau populiarėjant kremavimui ir didėjant kremacijų skaičiui, jaučiame plėtros reikalingumąir matome dar vienos linijos poreikį. Šiuo metu turimomis dviem linijomis galime atlikti iki 10 000 kremavimų per metus, šiemet jų planuojame atlikti daugiau kaip 7 000, – sako „Lietuvos krematoriumo“ vadovas Bernardas Vilkelis. – Išlaikome stabilią rinkos dalį, žmonės vertina mūsų teikiamą pagarbaus ritualinio kremavimo paslaugą, klientai pasitiki įmone, o tai šios paslaugos sektoriuje yra itin svarbu. Taip pat manome, kad padidinus pajėgumus mažėspaslaugos savikaina“.

„Lietuvos krematoriume“ 2020 m. pirmąjį pusmetį atlikti 3 975 kremavimai kremacijų skaičius padidėjo 67 proc. palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Pasak B. Vilkelio, buvo išnaudota beveik 80 proc. turimų pajėgumų. Be to, šiemet „Berent“ atlikto tyrimo duomenys rodo, net 73 proc. apklaustųjų velionio kremavimą vertina palankiai, todėl, tikėtina, kremacijų nuosekliai daugės. Kasmet Lietuvoje miršta apie 40 tūkst. žmonių, tad kremavimo paslaugai populiarėjant, pajėgumai bus plečiami ir toliau.

Šiuo metu krematoriume veikia dvi linijos – pirmoji pradėjo veikti2011 m., o antroji – 2016 m. Planuojama, kad naujoji linija taip pat bus pirmąsias dvi linijas įrengusios vokiečių kompanijos IFZW. Šios kompanijos kremavimo paskirties įrenginiai naudojami daugelyje Vakarų Europos ir Azijos šalių, o ir Lietuvoje su jais dirbama kone dešimtmetį. Naujosios linijos pajėgumas būtų panašus į jau dabar veikiančių ir siektų iki 5000 kremacijų per metus.

Pasak B. Vilkelio, nors įmonė neatsisako planų įrengti krematoriumą ir viename didžiųjų miestų, šiuo metu susitelkiama į Kėdainiuose esančio krematoriumo plėtrą: „Lokalus krematoriumas būtų orientuotas į mažesnę kremavimo apimtį, tai būtų labiau atsisveikinimo namai su kremavimo galimybe, o ne krematoriumas. Jiems būtų naudojami kiti technologiniai sprendimai, kurie negalėtų atliepti stipriai didėjančio paslaugos poreikio Lietuvos mastu. Lokaliai jau investuojame į atsisveikinimo namus.“

Dar šiais metais „K2 LT“ planuoja atidaryti modernius atsisveikinimo namus „Rekviem“ Kaune. Jie skirsis nuo tradicinių laidojimo namų teikiamomis paslaugomis, aptarnavimo standartu ir modernesniupožiūriu į atsisveikinimą su artimuoju.

ADVERUM informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode