Parama dėkojame




Sprogimas

Atnaujinti reikalavimai varžyboms, vyksiančioms nuo rugsėjo 1 d.

Nuo rugsėjo 1 d. atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamose aukšto meistriškumo sporto varžybose žiūrovų skaičius nėra ribojamas, jei organizatoriai užtikrina bilietų platinimą arba žiūrovų registravimą elektroniniu būdu. Jei organizatoriai to užtikrinti negali, varžybose leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 300 žiūrovų.

Varžybos turi būti organizuojamos vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nurodymais.

Kaip numatyta rugpjūčio 26 d. operacijų vadovo sprendimu nustatytoje žiūrovų registravimo tvarkoje, varžybų organizatoriai, vykdantys žiūrovų registravimą elektroniniu būdu, COVID-19 ligos profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo tikslais iš žiūrovų privalo rinkti šiuos duomenis: vardas, pavardė, telefono numeris, nuolatinė gyvenamoji vieta. Duomenys turi būti saugomi ne ilgiau kaip 21 dieną nuo varžybų dienos ir prireikus teikiami Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui COVID-19 ligos židinio epidemiologinės diagnostikos tikslais ne vėliau kaip per 2 darbo dienas gavus prašymą. Jokiais kitais tikslais surinktų duomenų varžybų organizatoriai naudoti negali.

Varžybų organizatoriai turi užtikrinti, kad žiūrovai eilėse prie bilietų kasų ar kitų bilietų pardavimo vietų laikytųsi saugaus ne mažesnio kaip 1 metro atstumo vienas nuo kito arba organizuoti bilietų prekybą internetu.

Tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse vykstančiose varžybose turi būti laikomasi ne mažesnio nei 1 metro atstumo tarp žiūrovų, išskyrus artimus asmenis.

Varžybų žiūrovai ir aptarnaujantis personalas viso renginio metu turi dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Veido kaukių, respiratorių ar kitų apsaugos priemonių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės tokių apsaugos priemonių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Tokiais atvejais rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Apsaugos priemones rekomenduojama naudoti ir sportininkams tuo metu, kai nesportuoja.

Sportininkams, žiūrovams ir visiems kitiems varžybose dalyvaujantiems asmenims turi būti sudaryta galimybė tinkamai rankų higienai ir dezinfekcijai (plauti rankas šiltu tekančiu vandeniu ir skystu muilu ar dezinfekuoti jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis) ir pateikta informacija apie higienos (rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo ir kt.) laikymosi būtinybę.

Į varžybų vietą neįleidžiami sportininkai, žiūrovai ir kiti dalyviai, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).

Sportininkai, žiūrovai ir visi kiti varžybose dalyvaujantys asmenys turi būti informuoti, kad turėdami ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) į varžybų vietą nevyktų. Asmenys, kuriems pasireiškia viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, turi nedelsiant palikti varžybų vietą, jiems turi būti rekomenduota konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai.

Gavus informaciją apie sportininkui, žiūrovui ar kitam varžybose dalyvaujančiam asmeniui nustatytą COVID-19 ligą (koronaviruso infekciją), apie tai turi būti informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), bendradarbiaujama su NVSC nustatant sąlytį turėjusius asmenis.

Panaudotas sporto inventorius ir priemonės valomi ir dezinfekuojami. Varžybų vietos valymas ir dezinfekcija atliekami vadovaujantis rekomendacijomis dezinfekcijai, kai galimas užteršimas SARS-COV-2 virusu.

Operacijų vadovo sprendimu Kultūros bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos iki rugpjūčio 31 d. parengs varžybų organizatoriams taikomus tvarkų aprašus dėl žiūrovų ir dalyvių registravimo elektroniniu būdu arba papildys šiomis nuostatomis atitinkamus teisės aktus.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą galite rasti čia. 

Visus operacijų vadovo sprendimus galite rasti čia.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode