RETRO

Šešiems kūrėjams – aukščiausi Kultūros ministerijos apdovanojimai

Šiandien kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems kūrėjams įteikė aukščiausius Kultūros ministerijos skiriamus apdovanojimus – garbės ženklus „Nešk savo šviesą ir tikėk“. 

„Garbės ženklais kasmet įvertinami talentingi kūrėjai, atstovaujantys įvairioms kultūros sritims. Apdovanojimai kartu skirti išryškinti kartais nepakankamai matomus darbus, kurie yra be galo esminiai. Tai tarsi skirtingų kartų kūrėjų liudijimai, kas yra šviesa ir kas yra tikėjimas kultūroje“, – sveikindamas laureatus sakė kultūros ministras.

Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ už ilgametę, aktyvią teatrinę ir kino veiklą, pagarbą aktoriaus profesijai, vertybių ir patirties perdavimą jaunajai aktorių kartai bei ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui skirtas Liubomirui Laucevičiui.

Dailininkas-scenografas Marijus Jacovskis šiuo apdovanojimu įvertintas už ypatingą meninį braižą, išskirtinį teatro erdvės pajautimą kuriant scenografiją įvairių žanrų spektakliams Lietuvos ir užsienio teatruose.

Už originalią, novatorišką meninę raišką, kūrybos emocinę įtaigą ir muzikos įvairovės įprasminimą, savo patirties perdavimą jaunajai muzikų kartai, lietuvių profesionaliosios muzikos garsinimą pasaulyje apdovanotas kompozitorius, dirigentas, pianistas Gediminas Gelgotas.

Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ už tikrumo paieškas šiuolaikiniame fragmentuotame pasaulyje, už ryškų ironišką balsą lietuvių literatūroje ir indėlį į nacionalinę dramaturgiją apdovanotas poetas, dramaturgas, eseistas, prozininkas Gintaras Grajauskas.

Aukščiausiu Kultūros ministerijos apdovanojimu už ilgametį šiuolaikinio šokio puoselėjimą, sklaidą užsienyje, auditorijos plėtrą ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir švietimui įvertinta šokio pedagogė, edukologė ir choreografė, šokio spektaklių kūdikiams Lietuvoje pradininkė Birutė Banevičiūtė.

Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ taip pat skirtas apdovanojimų renginyje negalėjusiai dalyvauti poetei, eseistei, vertėjai Aldonai Elenai Puišytei-Grigaliūnienei – už ilgametę aktyvią ir reikšmingą kūrybinę, kultūrinę, švietėjišką veiklą Lietuvoje ir užsienyje bei ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.

Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ skiriamas Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams už dešimties pastarųjų metų veiklą kultūros ir meno srityje.

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode