RETRO

Vilniuje į Nerį išsiliejo dalinai išvalytos „Vilniaus vandenų“ nuotekos

Dėl remonto darbų vienoje iš „Vilniaus vandenų“ siurblinių sostinėje į Nerį išsiliejo dalinai išvalytos nuotekos, BNS patvirtino įmonės atstovė.

„Vienoje iš mūsų siurblinių buvo vykdomi planiniai remonto darbai ir dalinai išvalytos nuotekos, praskiestos nuotekos, plaunant rezervuarą, galimai pateko į upę. Tas priežastis mes dar tiksliname, tai tikrai nebuvo avarija, kai nuotekos liejasi nevalytos į upę“, – BNS sakė įmonės atstovė Renata Saulytė-Smalskė.

Pasak jos, „Vilniaus vandenų“ brigada buvo operatyviai išsiųsta į įvykio vietą, kad išsiaiškintų taršos šaltinį. 

„Tarša šiuo metu yra sustabdyta“, – komentavo R. Saulytė-Smalskė.

Įmonės atstovės teigimu, dar nėra aišku, kiek dalinai išvalytų nuotekų pateko į upę.

„Dar neturime šitų duomenų, tai nebuvo ilgalaikė tarša“, – aiškino ji.

Vėliau pirmadienį R. Saulytė-Smalskė patikslino, jog ne iki galo išvalytos atliekos pateko į upę, nes įvyko „momentinis siurblinės rezervuaro valymo proceso sutrikimas“.

„Preliminariais skaičiavimais, technologinis sutrikimas buvo fiksuotas nuo pusvalandžio iki valandos, per tą laiką galėjo išbėgti iki 100 kubinių metrų ne visai išvalytų, nedidelės koncentracijos nuotekų“, – sakė ji.

Anot „Vilniaus vandenų“, apie įvykį pranešta Vilniaus regiono aplinkosaugininkams, kurie ir nuspręs, ar žala gamtai buvo padaryta bei kokio ji dydžio.

„Siekiant, kad panašūs įvykiai nepasikartotų ateityje, bendrovė savo ruožtu artimiausiu metu peržiūrės siurblinių rezervuarų valymo procesą, prevenciškai patikrins ir siurblinėse esančius technologinius įrenginius“, – komentavo įmonės atstovė.

Pirmoji apie į Nerį teršiančias nuotekas pranešė asociacija „Lašišos dienoraštis“, socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalinusi vaizdo įrašu.

Autorius Augustas Stankevičius

Aplinkos ministerijos nuotrauka

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode