Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybė kilstelėjo užmokestį už antrinę teisinę pagalbą

Vyriausybė kilstelėjo įkainius už suteiktą antrinę teisinę pagalbą ar mediaciją advokatams ir mediatoriams – bazinis paslaugų dydis kils nuo buvusio 16 eurų iki 18 eurų.

Teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus teigimu, po trečiadienį priimto Ministrų kabineto sprendimo įkainiai šią kadenciją keliami jau trečią kartą.

„Tobulindami valstybės garantuojamą teisinę pagalbą, siekiame, kad teisinės paslaugos būtų teikiamos tiems, kuriems jų labiausiai reikia – mažas pajamas gaunantiems žmonėms, bet kartu būtų ir aukštos kokybės. Todėl didindami valandinį įkainį, tikimės pritraukti kuo daugiau geriausių advokatų ir mediatorių“, – sako E. Jankevičius.

Pasak Teisingumo ministerijos, Lietuva, palyginti su kitomis šalimis Baltijos šalimis, turi didžiausią valstybės garantuojamos teisinės pagalbos gavėjų ratą, bet advokatai gauna mažesnį atlygį už suteiktas paslaugas.

Lietuvoje antrinė teisinė pagalba teikiama visų rūšių bylose, o pavyzdžiui, Latvijoje – tik civilinėse ir išimtiniais atvejais – administracinėse bylose, bei, teisėjo sprendimu, kitose bylose.

Ministerijos duomenimis, pernai vien civilinėse ir administracinėse bylose antrinė teisinė pagalba Lietuvoje buvo suteikta 13 206 atvejais, kai tuo tarpu Latvijoje – 1 081.

Antrinę teisinę pagalbą Lietuvoje nuolat teikia per 50 advokatų, o esant poreikiui, galima pasitelkti apie 500. Mediaciją gali teikti 521 mediatorius.

Nustatytą užmokestį kiekvienam advokatui ir mediatoriui išmoka Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba, įvertinusi teisinei pagalbai skirtą laiką ir išlaidas.

tm.lrv.lt nuotrauka

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode