Sprogimas

V. Šapoka: turime vengti papildomų ilgalaikių finansinių įsipareigojimų

Formuojant 2021 metų valstybės biudžetą reikia vengti bet kokių papildomų ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, sako finansų ministras Vilius Šapoka. Anot jo, tai leis suvaldyti skolos augimą. 

„Kalbant apie ateinančių metų biudžetą, tikrai neišvysime tryliktos pensijos, papildomų ilgalaikių  finansinių įsipareigojimų prisiėmimas iš skolintų lėšų, tokia gerovė labai greitai baigsis ir atsisuks kitu galu. Manau, kad bet kokių papildomų ilgalaikių finansinių įsipareigojimų turime vengti“, – LRT radijui antradienį sakė ministras. 

Ministro teigimu, numatoma, kad 2022 metais biudžeto deficitas neviršys 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Turime mažinti biudžeto deficitą ir kitais metais jis bus reikšmingai mažesnis. Pagrindinis tikslas – per kuo įmanoma trumpiausią laiką nesukeliant papildomo šoko, grįžti prie tvaraus biudžeto deficito dydžio“, – sakė V. Šapoka. 

Ministras taip pat pabrėžė, kad kartu su biudžetu nebus siūloma jokių mokestinių pakeitimų, tačiau bus atsižvelgta į pažeidžiamiausias visuomenės grupes bei ekonomikos transformavimą. 

„Tai susiję su jau anksčiau prisiimtų įsipareigojimų įgyvendinimu, tiek dėl pensijų indeksavimo, dėl kitų socialinių išlaidų, visi įsipareigojimai bus vykdomi, taip pat bus investuojama į ateities ekonomikos DNR, kad transformuotume savo ekonomiką, bet kitų išlaidų didėjimas bus šaldomas“, – kalbėjo ministras.

Vyriausybė 2021 metų biudžeto projektą svarstys trečiadienį, o iki spalio 17-osios jis turi būti pateiktas Seimui. Biudžetą priims jau kitos kadencijos Seimas. 

Autorė Erika Alonderytė

finmin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode