Sprogimas

Sostinėje rinkėjai balsuoti renkasi nuo apylinkės atsidarymo pradžios

Žvarbų pirmadienio rytą, prasidėjus išankstiniam balsavimui Seimo rinkimų antrame ture, sostinėje, Lukiškių aikštėje, įkurtoje balsavimo apylinkėje nutįso kelių dešimčių rinkėjų eilė.

„Lukiškių apylinkė ir pirmame ture buvo viena populiariausių apylinkių turbūt ir jos buvimo vieta yra labai patogi“, – BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovė Laura Matjošaitytė.

Jos teigimu, išankstinis balsavimas antrame ture prasidėjo sklandžiai.

„Kol kas informacijos, kad yra nesklandumų, neturime. Manome, kad viskas prasidėjo sklandžiai. Kviečiame rinkėjus pasinaudoti galimybe atvykti į išankstinį balsavimą“, – teigė VRK pirmininkė.

Lukiškių aikštėje yra vienas iš penkių sostinėje įsteigtų išankstinio balsavimo punktų, čia pastatyti keli, tarpusavyje sujungti vagonėliai.

Vienas punktas sostinėje ir keliuose kituose šalies miestuose taip pat skirtas saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, kurie gali atvykti balsuoti automobiliu.

„Rytas žvarbus, bet pareigą atlikti reikia“

Dar prieš atsidarant apylinkei vienas iš Lukiškių aikštėje įrengtos apylinkės darbuotojų skirstė dviejų metrų tarpus tarp susirinkusiųjų balsuoti, kad būtų išlaikytas saugus atstumas.

„Turiu šiek tiek laiko prieš darbą, sugalvojau prabalsuoti“, – BNS sakė 36-erių valstybės tarnautoja Lina Lukūnaitė-Lukošiūnė.

Taip pat 36-erių Artūras Petrosian teigė, kad balsuoti iš anksto patogiau, jo neatbaidė ir gan žvarbus oras. 

„Pirmą kartą balsavau iš anksto, tai ir dabar. Patogiau balsuoti iš anksto. Rytas žvarbus, bet pareigą reikia atlikti“, – sakė leidėju dirbantis vyras.

Pasak valstybės tarnautoja dirbančios Jolantos, balsuoti iš anksto – it išbandymas, ji teigė balsuojanti už teisingą Lietuvą.

„Balsuoti iš anksto tiesiog pasirinkau kaip išbandymui. Šalia dirbu, tiesiog atėjau. Visai nešalta, labai geras oras ir nuotaika labai gera“, – sakė 52-ejų moteris.

Kituose miestuose – aktyvumas mažesnis

VRK vadovė Laura Matjošaitytė sako, kad kituose miestuose nuo pat septintos ryto rinkėjai renkasi vangiau.

„Kituose miestuose po truputį renkasi rinkėjai, rytas ankstyvas – nėra tiek daug žmonių, norinčių balsuoti, bet įdienojus susidomėjimas turbūt bus didesnis“, – kalbėjo L. Matjošaitytė.

Išankstinio balsavimo metu balsuoti bus galima iki aštuntos valandos vakaro.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

Jame varžosi du daugiausiai balsų pirmame surinkę kandidatai. Jau pirmame ture kandidatas išrenkamas surinkęs daugiau kaip pusę rinkėjų balsų.

Pirmame ture į Seimą jau buvo išrinkti trys kandidatai.

Tai – konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė, surinkusi 61,17 proc. rinkėjų balsų Antakalnio apygardoje, bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatai Beata Petkevič su 59 proc. rinkėjų balsų Šalčininkų apygardoje ir Česlavas Olševskis su 52,77 proc. Medininkų apygardoje.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 24,8 proc. rinkėjų balsų, antra liko valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 17,5 proc. balsų.

Darbo partija gavo 9,47 proc. balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc., Laisvės partija – 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,79 proc. balsų.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

BNS nuotrauka

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode