Sprogimas

Pasidalinti su nepasiturinčiais kvies „Maisto banko“ akcija

Jau šį penktadienį ir šeštadienį daugelyje šalies prekybos centrų su pirkėjais sveikinsis „Maisto banko“ akcijos savanoriai, kurie geros valios žmones kvies nupirkti ir su stokojančiais pasidalinti ilgiau galiojančiais maisto produktais. Planuojama, jog rudeninė „Maisto banko“ akcija vyks 69 Lietuvos miestuose ir miesteliuose, joje dalyvaus daugiau nei 300 nevyriausybinių organizacijų.

„Dėl netikėtai pasaulį užklupusios pandemijos netekome galimybės surengti pavasarinės „Maisto banko“ akcijos, kurios metu surinkdavome apie 240 tonų ilgiau galiojančių maisto produktų. Todėl ši, rudeninė maisto produktų rinkimo akcija tampa kaip niekada svarbia – jos dėka vaikų dienos centrai, labdaros valgyklos, neįgaliuosius, senjorus, gausias šeimas globojančios organizacijos turi galimybę surinkti taip reikalingų maisto produktų, iš kurių, suformavusios maisto krepšelius, perduoda stokojantiems. Ne paslaptis, kad didžioji dalis paramos gavėjų – ligoti ar senyvo amžiaus žmonės, kuriems šis laikotarpis ypač pavojingas. Dažnai jie bijo išeti iš namų, o savanorių atneštas maisto krepšelis tėra vienintelis kelių dienų maistas. Todėl labai prašome visų, kurie penktadienį ir šeštadienį užsuks į prekybos tinklus, pagalvoti ir pasidalinti maistu su tais, kurie šiandien neturi ko padėti ant savo pietų ar vakarienės stalo. Nuoširdžiai tikiu, kad kiekvienas geras ir nuoširdus darbas ne tik sugrįžta su kaupu, bet ir pamažu keičia mūsų pasaulį. Todėl širdingai dėkoju visiems, prisidėsiantiems prie šio pokyčio,“ – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Vis didėjantis COVID-19 atvejų skaičius šiek tiek pakoreagavo ir šios „Maisto banko“ akcijos mastą.„Vietovėse, kuriose plyti pandemijos židiniai, mūsų akcija nevyks. Tačiau dedame visas pastangas, kad ten dirbančios organizacijos neliktų be maisto – jį surinksime ir atvešime iš kitų miestų. Kiekvieną dieną sekame su pandemija susijusias naujienas ir tiksliname, atnaujiname „Maisto banko“ akcijos vietas. Su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais suderinome saugumo priemones, lyginant su praėjusiais metais, stipriai sumažinome akcijoje dalyvaujančių savanorių skaičių, papildomai juos instruktuojame saugumo klausimais, visus savanorius aprūpinsime apsauginėmis kaukėmis bei pirštinėmis,“ – pasakoja S. Gurevičius.

„Maisto bankas“ informuoja, kad akcijos metu skirtingose parduotuvėse paramą maistu renka skirtingos vietos organizacijos, kurių globojamiems žmonėms ir atiteks paaukotas maistas. Kiekvienos organizacijos pavadinimą pirkėjai gali rasti parašytą maisto produktų surinkimo punktuose ar paklausę akcijos savanorių. Na, o į pirkinių krepšelį įdėti nepasiturintiems skirtų maisto produktų pamiršusieji, dalyje prekybos centrų, gali nuskenuoti akcijos skrajutę ar paskambinti trumpuoju numeriu 1343 ir„Maisto banko“ veiklai paaukoti tris eurus.

Pernai pavasarinės ir rudeninės „Maisto banko“ akcijų metu buvo paaukota 490 tonų ilgiau galiojančių maisto produktų. Pavasarinės akcijos metu surinkta parama išdalinta 45 492, o rudens akcijos metu surinkta parama išdalinta 43 812 nepasiturinčių asmenų. „Maisto bankas“ nuoširdžiai dėkoja visiems, aukojantiems produktus, padedantiems savanoriška veikla ar aukojantiems lėšų.

„Maisto banko“ archyvo nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode