Sprogimas

Aktualu vykstantiems svetur: pokyčiai dėl izoliacijos vykstantiems į Daniją, Estiją, Nyderlandus

Į Estiją atvykę tautiečiai galės nesiizoliuoti tik turėdami neigiamą iki atvykimo į šalį pasidarytą koronaviruso testą bei vykdami darbo, studijų ar kitais panašiais tikslais. Danija Lietuvos piliečius įsileis tik vykstant darbo, verslo ar studijų reikalais. O štai Nyderlandai įtraukė Šiaulių miestą į sąrašą teritorijų, iš kurių atvykus taikomas privalomas izoliavimasis. Todėl ministerija ragina svetur vykstančius tautiečius prieš išvykstant iš Lietuvos išsiaiškinti užsienyje galiojančią tvarką.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad nuo pirmadienio, spalio 19 d., Lietuvos piliečiai, vykstantys į Estiją neprivalės laikytis 14 ienų. izoliacijos, jei kirsdami sieną galės pateikti ne anksčiau kaip prieš 48 val. iki atvykimo į šalį atliktą neigiamą koronaviruso (COVID-19) testą. Koronavirusui būdingų simptomų neturintiems asmenims, į Estiją vykstantiems darbo, studijų, sveikatos paslaugų gavimo tikslais, keliaujantiems dėl šeimyninių priežasčių ar vykstantiems per Estiją tranzitu, 14 dienų izoliacija irgi negalios. Pastariesiems neigiamo testo pateikimas atvykimo metu nebus privalomas.

Nuo spalio 17 d. Lietuvą į paveiktų šalių sąrašą įtraukė ir Danija. Nuo šiol, Lietuvos piliečiai į šią šalį galės atvykti tik su būtina priežastimi. Pavyzdžiui, darbo, verslo, studijų ir panašiais reikalais. Kitais atvejais atvykstantiems į Daniją yra privaloma 14 dienų izoliacija.

O štai Nyderlandai nuo spalio 19 d. įtraukė Šiaulių miestą į sąrašą teritorijų ir šalių, iš kurių atvykus taikomas privalomas 10 dienų izoliavimasis.

Detalesnę informaciją apie užsienio šalyse galiojančias izoliacijos taisyklės ir taikomą tvarką dėl testų galite rasti Užsienio reikalų ministerijos konsulinės informacijos tinklalapyje https://keliauk.urm.lt

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode